Elhunyt XVI. Benedek pápa testvére

2020. július 01. 18:46

Georg Ratzinger 96 éves volt.

2020. július 01. 18:46
null

Július 1-jén reggel elhunyt. XVI. Benedek 96 éves bátyja – írja a Magyar Kurír. Georg Ratzingert egy regensburgi kórházban ápolták, itt találkozott utoljára testvérével. Amint arról korábban beszámoltunk, az egykori pápa júniusban utazott Németországba, hogy meglátogassa betegeskedő fivérét. XVI. Benedek lemondása óta ekkor hagyta el először Olaszországot.

A két fivért egyszerre szentelték pappá 1951. június 29-én. Georg Ratzinger élete java részében a németországi Regensburgban szolgált, de szoros kapcsolatban állt testvérével, akit sokszor felkeresett a Vatikában.

„Az emeritus pápa látogatása magánjellegű volt, ezért semmiféle hivatalos programra nem került sor, és a testvéri találkozások a sajtó távollétében történtek. Június 19-én, pénteken, Jézus Szent Szíve ünnepén a két testvér együtt misézett a regensburgi szeminárium kápolnájában. Regensburg Ziegetsdorf negyedének temetőjében felkeresték szüleik, idősebb Joseph Ratzinger és Maria Rieger sírját. A két pap testvér együtt imádkozott, majd XVI. Benedek szenteltvízzel meghintette szülei sírját” – számol be a két testvér utolsó együtt töltött napjairól az oldal.

2007-ben készült nyitóképünkön Georg Ratzinger látható. A kép forrása: MTI.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. július 02. 09:28
Nyugodjék békében!
hentes
2020. július 02. 07:33
Isten nyugosztalja!
flesh ripper
2020. július 02. 04:52
Régen, a katolikusoknál az egyik fiú földműves, a másik tanító, a harmadik katona, a negyedik lett pap. Így a kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt. Furcsa, hogy ez esetben, mindkét fiút erre a szent hivatásra szánták (a szülők).
mokány
2020. július 01. 21:33
Az eredeti Krisztusi tanítás szerint : Aki meghal, időérzékelés nélkül feltámad a világ végezetéig még megszületőkkel együtt . Ez megegyezik Szent Ferenc imájában olvasható tanítással: " Aki meghal , feltámad az örök életre."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!