NFL: Felére rövidülhet az előszezon

2020. július 02. 08:50

A szezon első mérkőzését a címvédő Kansas City Chiefs és a Houston Texans játssza majd.

2020. július 02. 08:50

A ligához közel álló források szerint a megszokott négy helyett csak két előszezon-mérkőzést játszanak a csapatok a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL). Az NFL egyelőre semmit nem jelentett be hivatalosan, de a háttérben zajlanak az egyeztetések a játékos-szakszervezettel arról is, hogy a koronavírus miatt elmaradt önkéntes edzőtáborok miatt egyáltalán ne rendezzenek összecsapásokat az előszezonban.

A pandémia miatt az együttesek nem tudnak az ilyenkor szokásos menetrend szerint készülni, a személyes találkozók és közös gyakorlások helyett a szakmai stáb tagjai csak videokonferenciákon tudják tartani a kapcsolatot a játékosokkal, először majd csak az edzőtáborok július 28-i nyitásakor találkoznak velük.

Mindezek miatt a futballisták erőállapota és felkészültsége közel sincs a megszokott szinten, így az augusztus 13-16. közötti forduló szinte biztosan elmarad. A csapatok a következő két héten játszanák az előszezon két megmaradó találkozóját úgy, hogy minden együttes egy-egy hazai és idegenbeli találkozót vívna. Ezt követően újabb egy hét szünet következne, hogy a gárdáknak több ideje legyen felkészülni a szeptember 10-i idénynyitóra.

A szezon első mérkőzését a címvédő Kansas City Chiefs és a Houston Texans játssza majd. Az NFL korábban már törölte hagyományos nyitómérkőzését, az előszezont felvezető, Hírességek Csarnoka beiktatására szervezett találkozót.

(MTI)

(Fotónkon a Philadelphia Eagles játékosa »j« pontot szerez a New England Patriots ellen játszott mérkőzésen a Super Bowlon a minneapolisi U.S. Bank Stadionban 2018. február 4-én.)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!