Gyengélkedik XVI. Benedek emeritus pápa

2020. augusztus 03. 13:51

Lapértesülések szerint megrendült a 93 éves korábbi pápa egészségi állapota.

2020. augusztus 03. 13:51
null

A Passauer Neue Presse értesülései szerint gyengélkedik XVI. Benedek emeritus pápa. A korábbi katolikus egyházfő, aki 2013-ban jelentette be lemondását, és azóta visszavonultan élt, néhány hete még elutazott Bajororoszágba, hogy búcsút vegyen haldokló testvérétől, a 96 éves Georg Ratzingertől.

A Georg Gaensweintől, Benedek személyi titkárától származó lapértesülés szerint testvére halála és maga az utazás megviselte az agg expápát, aki jelenleg nagyon gyengélkedik: fekvőbeteg, és alig hallani hangját. Igaz, a lap szerint elméje és emlékezete aktív.

A lap úgy tudja, a volt pápa már korábban megfogalmazta szellemi végrendeletét, amit halála után hoznának majd nyilvánosságra. Végső nyughelyét is kijelölte: II. János Pál pápa korábbi sírhelyét kérte a Szent Péter-bazilikában, annak kriptájában, mivel Benedek mindig is közel érezte magát elődjéhez.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. augusztus 03. 14:02
Milyen sok molesztálásról és korrupcióról tudhat. Ez most vele együtt sírba száll. Ámen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!