Lenyilazta a brazil kormány etnikai szakértőjét az esőerdőben élő törzs

2020. szeptember 11. 13:15

A férfi belehalt sérüléseibe.

2020. szeptember 11. 13:15
null

„Meggyilkolta a brazil kormány etnikai szakértőjét egy őserdei törzs. Rendőrségi közlések szerint tisztségviselőt, az eldugott amazonasi törzsek ismert szakértőjét nyíllal lőtték mellbe, amikor az megpróbálta megközelíteni a lakhelyüket” írja az Index.

A cikkből kiderül: az 56 éves Rieli Franciscato – aki a kormány Funai nevű, őslakosok ügyeivel foglalkozó hivatalánál dolgozott, és rezervátumokat szervezett korábban háborítatlanul élő törzsek megvédelmezésére – szerdán találkozott egy ismeretlen törzzsel egy, a Rondonia nyugat- brazíliai államban található rezervátumban, ahol az egyik őslakos nyíllal mellbe lőtte.

A szervezet, amelynek a Franciscato is munkatársa volt, elmondta, hogy az őslakos törzsek nem tudják megkülönböztetni a külvilágból érkezők közül a barátokat az ellenségtől. Az etnikai szakértő halála egy olyan időszakban történt, amikor az őslakosokat növekvő veszély fenyegeti az illegális földfoglalók, favágók és aránybányászok rohama miatt.

Nyitókép: MTI/EPA/FUNAI

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2020. szeptember 12. 17:42
megfelelő szakértőt a megfelelő helyre
tango47
2020. szeptember 12. 12:45
Hogy is szokták mondani?: "Minek ment oda?"
Dénia
2020. szeptember 12. 05:50
Szegény. Isten nyugosztalja. De ez marhajó :)
Zsusztina
2020. szeptember 12. 01:00
A szaki hibázott, hogy odament az ismeretlen törzshöz csak úgy, mintha az ismerőshöz menne. Az utódja óvatosabb lesz majd előreláthatólag. A bennszülött meg a saját törvényeiknek megfelelően cselekedett. Mondjuk ezt nem gondoltam volna, hogy vannak még a világon ismeretlen törzsek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!