Itt tart a bonchidai Bánffy-kastély felújítása

2020. október 15. 15:48

Kortárs művészeti központot hoznának létre az egykori Bánffy-kastély épületében.

2020. október 15. 15:48
null

A felújítás során a Transylvania Trust Alapítvány 4.3 millió eurót költött a rezidenciára, és becslésük szerint még nagyjából ugyanennyi hiányzik – tudósít a Maszol.ro.

(Maszol.ro)

Címlapkép: Youtube

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2020. október 16. 13:42
valaminek a gazdájának lenni a kiváltsága mellett mély elköteleződés
enmar
2020. október 16. 08:43
Örömteli és megható!
békalepcse
2020. október 15. 18:16
Barátom aki még mindig e nemesi nevet viseli, most biztosan a könnyeivel küszködik. Amikor a multkor erről beszélgettünk, habzó szájjal szidta a szőröstalpúakat, hogy viasza aem adták de hagyták lerohadni. A bővebb családjuk csak itt Magyarországon tudtak összejönni. Az úgynevezett romániában még ha egyénileg mentek megnézni a kastélyt, akkor is szekus díszkísérettel nézegethettek jó távolról. A Magyarok kormánya ezt is elérte, megcsinálta! Javasolnám ezt a meghatározást használni nem csak a Magyar kormány szóösszetételt.
Knerten
2020. október 15. 16:32
Még akkor is, ha ezt nem közvetlenül a kormány csinálta, biztosak lehetünk benne, hogy nem nemzeti kormányunk lenne, akkor ilyenekre esély sem volna. A nélkülözhetetlen diplomáciai és gazdaság-diplomáciai hátteret (az anyagi támogatás mellett) biztos, hogy a Fidesz-KDNP kormány biztosította. És ebből egyben az is látszik, hogy az elvtelen seggnyalásnál mennyivel jobban működik egy határozott, nemzeti érdekeket és értékeket képviselő külpolitika. Puszipajtások talán soha nem leszünk a románokkal (se), de a javuló viszony alapja biztosan nem lehet az önfeladó behódolás, csakis az, ha a sarkunkra állunk, és a magyar nemzeti érdekeket képviselve egyenrangú partnerként közelítünk. Érdekes módon most, a "soviniszta" Orbán-kormány alatt az összes szomszédos országgal javul a viszony. Az "internacionalista" szocik alatt pedig csak egyre jobban és jobban elmérgesedett. Ennek egyik oka az is lehet, hogy a diplomáciához intelligencia is kell, abból pedig a balliberális oldalon komoly deficit van (bizonyos IQ fölött ugyanis kizárt, hogy valaki meggyőződéses balos legyen).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!