Átszállították a nizzai merénylőt Párizsba

2020. november 06. 18:04

A merénylőn kívül az ügyben már csak egy 17 éves kiskorú van őrizetben.

2020. november 06. 18:04

Fokozott biztonsági intézkedések mellett átszállították pénteken Párizsba a nizzai Notre-Dame-bazilikában előző héten végrehajtott, három emberéletet követelő iszlamista merénylet tunéziai elkövetőjét – közölték rendőrségi források. A súlyos állapotban lévő 21 éves Brahím Iszávit szállító repülőgép délután landolt a Párizshoz közeli Le Bourget repülőtéren, ahonnan a férfit egy párizsi kórházba szállították.    

A tunéziai merénylőt Nizzában válságos állapotban szállították kórházba, miután a tett helyszínén a rendőrség éles lövésekkel ártalmatlanította. Eddig nem tudták kihallgatni, de az állapota már javult, amikor a koronavírus-tesztje hétfőn pozitívnak bizonyult, ezért a kihallgatását egyelőre elhalasztották. Szerdán azonban olyannyira romlott az állapota, hogy ismét válságos állapotba került.    

Az átszállítás fokozott biztonságvédelmi intézkedések közepette történt: Nizzában csendőrfurgonok gyűrűjében tették fel a repülőgépre Iszávit, akit egy rendőrségi elitegység kísért az úton. A merénylőn kívül az ügyben már csak egy 17 éves kiskorú van őrizetben. A párizsi agglomerációban található Seine-Saint-Denis megyében szerdán előállított fiatalt azzal gyanúsítják, hogy csettelt a merénylővel, ezért folytatódik a kihallgatása. A támadással kapcsolatban eddig 11 embert vettek őrizetbe, de tízet közülük már szabadon engedtek, nem indult egyikük ellen sem eljárás.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. november 06. 18:32
Azonnal fejbe kellett lőni. A németeknél egy időben, úgy a 60-as- években nagyon elszabadultak a libsik. A libsik akkoriban aberrációnak számított, kevesen is voltak. A radikálisabb libsik hamar kapcsolatot találtak a radikális muszlimokkal és persze a kommunista államokkal, akik és ahol kiképezték őket, fegyvert adtak nekik és megmondták mit kell tenni. A németek egy jó darabig türelmesen nézték, kaptak fél éveket, aztán megunták a hisztijeiket és a sitten csendben kivégezték a cellájukban az egész bagázst. Valahogy azonnal abba maradtak a terrorcselekmények.
Falfirka
2020. november 06. 18:28
hát b izony nagyon vigyázzatok rá, a legmagasabb eü. szolgáltatást kapjon. majd engedjétek szabadon, mert neki joga van még több eus polgárt legyilkolni. csodálkoztam mindig hogy a zsidók miért tűrték birkamódra a vágóhídra való hajtásukat. most látom élőben a nyugati népeknél.
fake-ek és ellensulykok
2020. november 06. 18:27
Egy ilyennek az éleben tartás nagyobb büntetés. Csak kár, hogy drága opció.
Eden77
2020. november 06. 18:09
Tényleg nem maradt egy működőképes guillotine sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!