A Pepsi, a Nestlé és a Coca-Cola a Föld legnagyobb műanyagszennyezői

2020. december 07. 18:34

Harmadik éve tartják ezen vállalatok a „rekordot”.

2020. december 07. 18:34
null

A világ három legnagyobb műanyagszennyezői között ismét a Coca-Cola, a Nestlé és a Pepsi kap helyet – írja a Guardian. A Break Free From Plastic nevű mozgalom éves jelentése számolt be a helyzetről. Tizenötezer önkéntesük 55 országban összesen 346 494 darab műanyagszemetet vizsgált át, ezeknek 63 százalékán találtak márkajelzést.

Ebből kiderült, hogy a Coca-Cola nagyobb műanyagszennyező, mint a Pepsi és a Nestlé együttvéve. Az önkéntesek a Coca-Cola márkáit 13 834 darab műanyaghulladékon azonosították, a Pepsi jelzései 5155 darab hulladékon tűntek fel, ugyanez a szám a Nestlénél 8633. Mind a három vállalat arról számolt be közleményében, hogy igyekeznek környezetbarátabb módon csomagolni termékeiket.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besenyő István
2020. december 08. 13:05
"A Pepsi, a Nestlé és a Coca-Cola a Föld legnagyobb műanyagszennyezői" Viszont finanszírozzak Gréta Kretént, igy bűneik megbocsáttattak.
Biivisz
2020. december 07. 22:55
Látod, látod Grétácska! Nem az ENSZ-be kell menni sztendapolni, hanem ezekhez, és rájuk rúgni az ajtót. (Persze legyen nálad spray az őrkutyák miatt!)
dure
2020. december 07. 21:23
Talán ha törvény kötelezné a műanyagok előállítóit, forgalomba helyezőit a hulladék műanyagok visszavásárlására (arányos áron), a probléma nem is létezne. Az ember nélküli természetben teljes az anyagi körforgás, nincs hulladék, azaz értéktelen, haszontalan anyag, hiszen minden elhullott élőlény értékes táplálék más élőlények számára. Ezt a természetes modellt kellene alkalmazni a természetben nem lebomló, nem hasznosuló műanyagok körforgását illetően, amit szerintem csak törvények alkalmazásával lehet elérni. Ennek költsége nyilván beépülne a fogyasztói árakba, ami persze sokkal igazságosabb is lenne, mint a jelenlegi helyzet.
ato boldizsár
2020. december 07. 20:12
Gréta arcba üvöltötte már a CEO-kat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!