Orbán Viktor: Jó esélyünk van a győzelemre az EU-s költségvetési vitában

2020. december 08. 20:58

A kormányfő elmondta: Budapest és Varsó között egyetértés van minden főbb témában, a két ország érdekei egybeesnek.

2020. december 08. 20:58
null

Magyarországnak és Lengyelországnak jó esélye van a győzelemre az európai uniós költségvetési vitában, a közösségi források kifizetéséhez fűzött jogállamisági feltételrendszer ügyében, ha a következő napokban jó irányba haladnak tovább a dolgok - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedd este Varsóban, miután lengyel kollégájával tárgyalt.

A kormányfő arról számolt be a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevíziónak adott interjújában, hogy Budapest és Varsó között egyetértés van minden főbb témában, a két ország érdekei egybeesnek. Kiemelte: fontosnak tartják az EU alapszerződéseiben foglaltak, a nemzeti érdekek, illetve a Magyarországnak és Lengyelországnak járó pénzügyi források megvédését.

Elmondta továbbá, hogy jelenleg közelebb van egymáshoz Magyarország és Lengyelország, valamint az EU német soros elnökségének és több más tagállam kormányának az álláspontja, mint néhány héttel vagy nappal ezelőtt.

Cikkünk frissül.

(MTI)

Címlapképen: Orbán Viktor miniszterelnök (j), Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (k) és a lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski (b) találkozója Varsóban 2020. december 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. december 09. 13:30
Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen részére Magyarként és európaiként elfogadhatatlannak tartom azt a zsarolást, amit nemzetemmel és egész Európával szemben elkövet a Bizottság az LMBTQ 2025 stratégián keresztül. Helena Dalli egyenlőségi biztos nyilatkozatai ideológiai zsarolást jelentenek a szuverén államokkal szemben. Az Európai Parlament és az Európai Tanács nem állapíthatja meg az úgynevezett homofóbia bűncselekményét, és személyek közi kapcsolatok legalizálásáról sem dönthet, mert ezek kívül esnek az Európai Unió működéséről szóló szerződés 83. cikkében meghatározott hatáskörökön. Kérem, tartsák tiszteletben országom szuverenitását olyan kérdésekben, mint a család, a szexualitás, az oktatás, a házasság és a biológia! Emlékeztetem továbbá Európa keresztény gyökereire és az Európai Unió alapítóinak szándékaira. Felhívom, hogy azonnal vonják vissza az LMBTIQ 2025 stratégiát, és ne veszélyeztessék a tagállamok vétójogát!
tevevanegypupu
2020. december 09. 08:23
Már megint előre lelkesednek..nem kellene..Júliusban is milyen optimista volt,lehet,hogy azon düühödtek be az ellenségeink. Kicsit visszafogottabban kellene és kizárólag akkor, ha tényleg sikerül.
zolizolizoltan
2020. december 09. 08:16
Vétózásra nem lesz esélye Orbánnak, mert ez esetben napirendre sem tűzik a költségvetés kérdését. Ez lenne az a fene nagy győzelem?
olajfa1
2020. december 09. 08:07
Tegnap az ATV-ben az "ellenzék emberei" azon keseregtek, hogy "ha ez a megeggyezés létrejön akkor minden magyar állampolgár 250ezer forittal kevesebb jut"... Na most szintén az "ellenzék szerint"... "Mészáros mindent ellop, és az EU támogatást is Mészáros lopja el"... No de ha ezen állítások mind mind igazak... akkor "AZ ELLENZÉK MIÉRT AGGÓDIK HA MÉSZÁROS FEJENKÉNT 250eFt-vel KEVESEBBET TUD "LOPNI"???" AKKOR AZ ELLENZÉK MIÉRT AGGÓDIK HOGY MÉSZÁROKNAK KEVESEBB PÉNZE LESZ, HA MÉSZÁROS MINDENT ELLOP??? Héééé! ellenzéki hazudozók! MÁR MEGINT LEKÖRÖZTÉTEK A SÁNTA KUTYÁT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!