Spanyolországban listázzák azokat, akik visszautasítják a koronavírus elleni oltást

2020. december 29. 12:34

Kritikus kérdés, hogy az országok hogyan tudják növelni a vakcina elfogadottságát.

2020. december 29. 12:34

A madridi kormány hivatalosan elismerte, hogy regisztrálja azokat a spanyol állampolgárokat, akik elutasítják a Covid-19 elleni vakcina beadását – írta meg az Index. Hozzátették: Spanyolországban is a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezdték meg az oltási kampányt, ahogy a többi uniós országban is, Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter pedig hétfőn a La Sexta televíziónak adott interjújában beszélt arról, hogy az oltást visszautasítók bekerülnek egy regiszterbe, Amelyet Spanyolország megoszt az „európai partnereikkel”. Minderről a Bloomberg írt cikket – jegyezte meg az Index.

Az embereknek joguk van elutasítani az oltást, bár mi ezt a döntést hibásnak tartjuk. Megpróbáljuk eloszlatni az oltóanyaggal szembeni félelmeiket. Az oltás beadása életeket menthet, ez a kiút a járványból – mondta a miniszter.

A BBC azt írja, egy spanyol felmérés azt mutatja, az oltást elutasítók aránya a novemberi 47 százalékról 28 százalékra esett, tehát nő az oltóanyag elfogadottsága az országban. Ahogy Magyarországon, a koronavírus elleni vakcina beadása Spanyolországban is önkéntes alapon zajlik – írja az Index.

Hátrányos megkülönböztetés

Az Index megírta: az európai oltási kampány elindulását követően kritikus kérdés, hogy az uniós országok hogyan tudják növelni a vakcina elfogadottságát a polgáraik körében, s származik-e bárkinek hátránya abból, ha nem szeretné beadatni magának a szert. A német szövetségi belügyminiszter a Bild am Sonntagnak adott minapi interjújában kiemelte: a szérum beadatásától elzárkózók hátrányos megkülönböztetése az oltás kötelezővé tételével lenne egyenlő, márpedig az oltásnak önkéntesnek kell maradnia – írják.

(Index)

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katherine567
2021. január 19. 04:39
A nevem Anastasia és a barátom neve Raymond, már három éve járunk, annyira szeretem a barátomat, de valami nagyon rossz dolog történt velem, megcsaltam, nem tudom megmondani, hogy történt és ő megtalálta és nagyon haragudott rám, nagyon szánalmas helyzet volt ez számunkra, és szakított velem, és blokkolt minden olyan közösségi médiában, amelyet nem is tudtam elérni, ez több mint két hónapig tartott, mire szinte elveszítettem az eszemet. Találkoztam egy régi barátommal, aki megismertetett egy varázsigénnyel, soha nem hittem a varázslatban, de megpróbáltam, mert nagyon szükségem volt a barátomra. Megkerestem Lord Bubuzát, a varázsigét, és mindent megtettem, amire kért csináld, mert azt mondta nekem, hogy a barátom néhány óra múlva visszatér hozzám, miután befejezte a varázslat elkészítését, és 13 óra múlva a barátom felhívott, és elnézést kért mindenkitől, aki történt velünk, és megígérte, hogy soha nem megy el, bármi is történik. Megfogadtam, hogy elmondom az egész világnak, mit tesz Lord Bubuza a varázslatával. Még ma lépjen kapcsolatba vele e-mailben: [email protected] vagy a WhatsApp oldalon: +1 (301) 747-3442
katherine567
2021. január 19. 04:38
Aki ma elolvassa ezt a tanúvallomást, ünnepeljen velem és a családommal, mert az egész viccnek indult egyesek számára, mások szerint lehetetlen, hogy hat éve házas vagyok, gyermekeim nélkül, mivel az orvos szerint alacsony a spermiumom szóval a feleségem válást kér, beteg volt és belefáradt, hogy velem lehessen, mindent megtettem, de semmi sem működött. Azt hittem, hogy nem találkozom vele, amíg meg nem találkoztam egy régi barátommal, aki mesélt egy bűvészről, akit Dr. Osazee megadta az e-mail címét és a mobiltelefon számát. Felvettem a kapcsolatot vele, és biztosította, hogy a feleségem három napon belül visszatér hozzám, ha csak kész vagyok megfizetni azokat az adókat, amelyekkel csak egy napja dolgoztam, és szerelmet és gyógyszert készített nekem, és utoljára azt mondta nekem, hogy a feleségem visszatér. nagyon vicces reggel a feleségem sírva jött, bocsánatot kért és azt mondta, hogy ez az ördögök műve, ezért még mindig meglepett ez a csoda, el sem tudtam képzelni, de amint befejeztem az írást, két hónappal később a feleség teherbe esett olyan volt, mint egy csoda, ezért ne tartsd szégyent, ő értem tette, és azt hiszem, ő is megteheti érted. Ha szüksége van a segítségére, akkor vegye fel a kapcsolatot orvosá[email protected] WhatsApp vagy Viber, vagy hívja most: +1 (301) 747-3442 Dr.Osazee is kezeli:
békalepcse
2020. december 29. 23:17
Már az maga ellentmondás, hogy nem alakul ki védettség feltétlenül.
kozmosz
2020. december 29. 23:01
Mi történt? A Kikerül a Hír Tv a UPC Direct cikket nem lehet lehívni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!