Az orosz Telegram nyert Trump blokkolásán

2021. január 15. 11:49

Csatornáin egyrészről a belarusz tiltakozásokat szervezik, másrészről ide menekültek még Trump hívei is.

2021. január 15. 11:49
null

Donald Trump profiljainak blokkolása és ennek nyomán a cenzúra veszélyének réme megemelték a személyes adatok védelme terén „betonbiztos” Telegram presztízsét, írja a Moszkva tér. Az egy éve még a Kreml által blokkolt orosz üzenetküldő csatorna most a digitális szabadság jelképévé vált.

Vannak, akik azt állítják, hogy a harmadik világháború a Twitteren zajlik majd. Az elmúlt napok történéseinek fényében ezt annyiban módosíthatjuk, hogy nem a Twitteren, hanem a Twitterért. Pontosabban a modern kommunikációs felületek, a közösségi média feletti befolyásért. Nem véletlen, hogy egyesek már azon gondolkodnak, hogy Facebook, a YouTube és a Twitter analógiájára saját, konzervatív közösségi hálózatokat hozzanak létre.

A kínaiak e téren már előre járnak. A globális szegmensben is elérhetők az olyan alkalmazásaik, mint a Tik-Tok vagy a WeChat. Oroszországnak is megvannak a saját platformjai, így a VKontaktye, az Odnoklassznyiki és a Telegram. Az ellenőrzés felett még dúl a csata, ennek eredményeként szorították ki a VK vezetéséből az alapító Pavel Durovot. Ugyanez nem sikerült a Telegram egy évvel ezelőtti blokkolásával. Durov itt még tartja magát.

S nemcsak tartja, de a Telegram befolyásosabb, mint valaha. Csatornáin egyrészről a belarusz tiltakozásokat szervezik, másrészről ide menekültek még Trump hívei is.

(Moszkva tér)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. január 19. 20:15
regota van mar telegramom nekem is tud mindent amit a whatsapp es hircsatornakra, csoportokra is fel lehet iratkozni a vkontakte inkabb facebook masolat viszont a csoportkezelese szar, teljesseggel hianyoznak az admin eszkozok
MZperXXL
2021. január 17. 21:51
Ha a konzervatívok úgy bántak volna a libernyákokkal, ahogyan a libernyákok bánnak a konzervatívokkal, most nem lenne libernyák probléma.
T. Péter
2021. január 15. 21:54
Érdemes lenne hozzátenni, hogy a Telegram úgy orosz, hogy sehogy. Oroszok csinálták, de pont az ilyen okok miatt hagyták ott Oroszországot, a cég brit és amerikai, és a stáb többször költözött már, hogy ne legyenek kitéve semmiféle hatósági zaklatás lehetőségének. Jelenleg a hírek szerint Dubai a helyszín.
Bendeguuz
2021. január 15. 14:35
A Signal talán még biztonságosabb... https://www.howtogeek.com/709053/signal-vs.-telegram-which-is-the-best-chat-app/amp/ https://signal.org/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!