Megölték az Iszlám Állam iraki vezérét

2021. január 28. 18:45

Iraki biztonsági erők végeztek Abu Jaszer al-Isszávival, az Iszlám Állam iraki hálózatának vezetőjével.

2021. január 28. 18:45
null

Iraki biztonsági erők végeztek Abu Jaszer al-Isszávival, aki azt állította magáról, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet iraki hálózatának a vezetője és a szélsőségesek kalifájának a helyettese – közölte Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök csütörtökön a Twitteren.

 

 

„Hősies fegyveres erőink végeztek Abu Jaszer al-Isszávival, az Iszlám Állam parancsnokával egy, a hírszerzés által irányított művelet részeként” – írta Kádimi.  

Az Iszlám Állam Irakban és Szíriában szerveződött fegyveres terrorhálózattá, de Irakban 2017 decemberében döntő katonai vereséget szenvedett. Egykori vezérét, Abu Bakr al-Bagdadit tavalyelőtt ölték meg a szomszédos Szíriában egy amerikai kommandós akcióval.    

A múlt héten az Iszlám Állam jelentkezett a bagdadi Báb as-Sarkí nyüzsgő piacán elkövetett kettős öngyilkos robbantásos merénylet végrehajtójaként, a támadásban legalább 32 ember meghalt, több mint 100 megsebesült. Az iraki hatóságok attól tartanak, hogy a terrorakció a szélsőségesek újbóli megerősödését jelzi.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Action Press/Christian Marquardt

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2021. január 28. 20:19
Az a baj, hogy lesz helyette másik.
Kiiisteleeeki
2021. január 28. 20:03
"a szélsőségesek kalifájának a helyettese" milyen szörnyen elfajult, lelkileg torzult szellemiség és vakság kellhet ahhoz, hogy efféle önjelölt "helyettes kalifák" parancsára gyilkolásszon valaki.
formaegy
2021. január 28. 19:07
Akkor várható, hogy az USA-ban, Nyugat-Európában beindulnak a ballibesek ajvékolós gyászszertartás egy kis kocsigyújtogatással, kirakatbetöréssel, hiszen egy bűnözőjüket megint képesek voltak megölni! Bp szobrot emel neki.
elfújta az ellenszél
2021. január 28. 18:53
Jelentkezett volna inkább a Helsinki Bizottságnál, aztán kijártak volna egy menedékjogot az EU-ban neki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!