A magyar és a lengyel kormány ellen tiltakoznak meleg szervezetek Bécsben

2021. február 21. 13:19

A bécsi lengyel, majd a magyar kulturális intézetek előtt demonstrálnak meleg szervezetek a hétvégén.

2021. február 21. 13:19
null

A demonstrációt Ewa Ernst-Dziedzic, az osztrák parlament képviselője kezdeményezte – számolt be az akcióról a Humen Online. „A kihelyezett installációkon mintegy 30 LMBTQ aktivista fotója látható, felettük pedig Ausztria, Magyarország és Lengyelország alkotmányainak azon részei olvashatók, amelyek hangsúlyozzák az emberek egyenlőségét” – áll a beszámolóban. 

A lengyel származású Ewa Ernst-Dziedzic az Osztrák Zöld Párt (Die Grünen) parlamenti képviselője, egyúttal a párt külpolitikai, emberi jogi és LMBTQ-jogi szóvivője.

A tmegmozduláson az osztrák kormány kulturális ügyekért felelős államtitkára, a Zöldek nyíltan leszbikus politikusa, Ulrike Lunacek is részt vett pár tucat résztvevő jelenlétében, ahogy az szervező Facebook posztjából is kiderül. 

Fotó: Ewa Ernst-Dziedzic, Facebook

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2021. február 22. 09:04
Hideg van, jól jön a melegség. De ugye nem lesz kötelező?
2xli
2021. február 21. 21:29
Már megint mit csinált Orbán?
PPK
2021. február 21. 20:12
A fényképen 4 (négy) tiltakozó látható. Persze járvány van. Meg hideg. A fényképek nagyon jól tudnak virrasztani. Egyébként mi ellen tiltakoznak konkrétan?
istvanv2
2021. február 21. 20:12
Menjenek a fenébe, a modern Szodoma és Gomora. Jól megvagyunk mi a melegek nélkül is. Nekünk nem kellenek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!