Egy rapper miatt tüntettek Barcelonában

2021. február 17. 07:45

Pablo Hasélt kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték a terrorizmust éltető dalszövegei miatt.

2021. február 17. 07:45
null

Pablo Hasél – eredeti nevén Pablo Rivadulla Duro – katalán rapper őrizetbe vétele ellen tiltakoztak Barcelonában február 16-án. A 33 éves rapper a Lleidai Egyetemen barikádozta el magát, miután kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték a terrorizmust éltető dalszövegei, valamint a királyi korona, a rendőrség és az állami intézmények rágalmazása miatt. A katalán rendőrség behatolt az épületbe, és erőszak nélkül őrizetbe vette Hasélt, aki megtagadta börtönbüntetése megkezdését.

(Szöveg, fotó: MTI/EPA/Toni Albir)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kompenzátor
2021. február 17. 09:53
Ez a hír ebben a formában szart sem ér, ugyanis a leglényegesebb info hiányzik belőle, hogy konkrétan mit is mondott ez a rapper. Manapság az, hogy valaki "a terrorizmust élteti" akármit is jelenthet meg az ellenkezőjét is, annyira felhígult a definíció. Némi utánajárásra kiderül, hogy tipikus modern libsi a kölyök, rendőri brutalitásról fröcsög meg társadalmi egyenlőtlenségekről, és persze korrupcióról, mintha az amúgy nem általános emberi jellemző lenne, hanem kizárólag az ő politikai ellenfeleinek a sajátossága. Ja, és természetesen mindenki náci meg fasiszta. https://www.catalannews.com/society-science/item/the-tweets-and-songs-for-which-rapper-hasel-was-imprisoned
rollotomasi
2021. február 17. 09:08
Ebből is látszik, hogy óvatosan kell véleményt formálni a katalán függetlenedési törekvésekkel kapcsolatban. Náluk a pozitív előjelű nacionalizmus és a multikulti liberális katyvasz együtt van jelen, és ez a mindennapokban abszolút tetten érhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!