Botrány: orvosi maszkokat hamisítottak Romániában

2021. február 15. 11:38

Felvették a maszkot a frontvonalas kórházakban, kiesett a szűrőbetét.

2021. február 15. 11:38
null

Már a járvány elején több helyen lehetett hallani kósza híreket a fertőtlenítőszerek és maszkok hamisításáról, azonban Romániában megyékre kiterjedően burjánzott el e „szakma” űzése. „Hamis maszkok forgalmazása és értékesítése miatt tartottak házkutatásokat hétfőn reggel a gazdasági bűncselekmények felderítésére specializálódott rendőrök. Összesen tíz lakásban gyűjtöttek bizonyítékokat Bukarestben, illetve Bihar, Brassó, Máramaros és Temes megyében. A feltételezések szerint a gyanúsítottak egy Covid-kórháznak szállítottak le hamis maszkokat, egy ismert márkának álcázva az első ránézésre is pocsék minőségű hamisítványokat” – számol be a Főtér.

A legnagyobb problémát az okozta, hogy pont azok kaptak rossz minőségű maszkot, akik a frontvonalon harcolnak a többi ember életéért.

– írta a Főtér.

(Címlapkép: Hegedűs Csaba professzor az intraorális kamerát mutatja be hallgatóinak. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. február 15. 15:09
...Na és?!...Amerikában meg választási eredményeket...:)
Timur Link
2021. február 15. 14:48
Ilyenek lennének ezek a "vikingek"?
balbako_
2021. február 15. 14:26
Az EU mintaországa.
nempolitizálok
2021. február 15. 14:17
A történelmüket is igen rendesen hamisítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!