Hogyan akadályozzuk meg, hogy a macskánk vadásszon?

2021. február 11. 18:52

Brit tudósoknak erre is van tanácsa.

2021. február 11. 18:52
null

Egy új tanulmány szerint azoknak a macskatulajdonosoknak, akik meg akarják akadályozni, hogy házi kedvencük vadon élő állatokra vadásszon, több húst kell adniuk nekik, illetve játszaniuk kell velük – írja a CNN.

Sok macsakatulajdonos elfogadhatatlannak tartja azokat a módszereket, amelyeket általánosan hatásosnak tartanak arra, hogy megakadályozza a házi állatokat a vadászatban. Ilyen például az macskák szigorúan házban vagy lakásban tartása, illetve az állat kényszerítése arra, hogy egy speciális gallért viseljen.

A délnyugat-angliai University of Exeter egy kutatócsoportja megállapította, hogy a játéknak és az étrendnek jelentős hatása lehet az állat vadászati szokásaira – olvasható az egyetem csütörtökön megjelent sajtóközleményében.

A kutatók szerint amennyiben a macska prémium eledelt kap, amelyben a fehérjék valódi húsból származnak, 36%-kal csökken a hazahozott zsákmányállatok száma. Emellett a napi 5-10 perc játék 25%-os csökkenést eredményez – állítják.

(A kép forrása: Pixabay)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2021. február 12. 22:12
No igen, de ahogy korosodnak abbahagyják! Az utolsó macskám 18 évig élt, de az utóbbi éveiben már a rigók, sőt a rozsdafarkúak üldözték ahol meglátták s menekült előlük! S nem csak ő, hanem előző idős macsekom is.
öszödibeszéd
2021. február 12. 16:16
Erre magamtól is rájöttem macskuszkán végzett tanulmányaim alapján, de azért köszi, brit tudósok.
Potymog
2021. február 12. 08:11
A macska azért van a háznál, hogy vadásszon. Elűzze a háztól az egereket és a patkányokat. Ahol erre nincs szükség, ott ne tartsanak macskát. Vadászat nélkül nem lesz boldog.
Akitlosz
2021. február 12. 02:54
Sehogyan. A cikket az egérbarátok köre támogatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!