Hamis koronavírus tesztek bukkantak fel Romániában

2021. február 15. 07:56

Más országokban is volt már rá példa, hogy próbálkoztak a tesztek hamisításával, azonban a hatóságok szerte Európában határozottan léptek fel az efféle próbálkozásokkal szemben.

2021. február 15. 07:56

Sajtóhírek szerint Romániában kisebb iparággá fejlődött a hamis PCR tesztek kivitelezése. A Főtér tájékoztatása szerint ugyanis „néhány

őket, igény szerint.”

Mint írják, más országokban is volt már rá példa, hogy próbálkoztak a tesztek hamisításával, azonban a hatóságok szerte Európában határozottan léptek fel az efféle próbálkozásokkal szemben.

Piaci rést realizált a „vállalkozás”

Mint ismert, a külföldre történő utazáshoz kiutazáshoz még mindig számos esetben szükséges tesztet csináltatni és „mindig akad olyan ember, aki valahova elindulna, csak hát a célország épp negatív PCR-tesztet is kér a személyi vagy az útlevél mellé. Ilyenkor aztán az illető felkeresi a »vállalkozókat«, lepenget 200 lejt (ami, valljuk be, kevesebb, mint egy saját kérésre elvégzett hivatalos, valódi PCR-teszt ára),

aztán már mehet is” – teszi hozzá a Főtér.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Falfirka
2021. február 15. 11:02
hamis ott minden, még maga az ország is.
Nehidd El
2021. február 15. 10:03
Ha valami ezen meglepő, hogy (még) nem állami szinten csinálják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!