Magyar prefektusa lesz Kolozs megyének

2021. február 02. 10:55

Az RMDSZ öt prefektusi és 11 alprefektusi helyet tölthet be, írja a Transindex.

2021. február 02. 10:55

Az éjszaka eldőlt, kik lesznek Románia prefektusai, számol be a Transindex. A legváratlanabb fordulat Kolozs megyében állt be, amelyért mindenki versengett, itt Tasnádi Szilárd lesz a kormány képviselője. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) központi vezetősége a kolozsvári csoportot szankcionálja ezzel a lépéssel.

Az RMDSZ adja a prefektust Kolozs, Szatmár, Arad, Szilágy és Kovászna megyékben, ezenkívül pedig 11 alprefektusi helyet tölthet be. Az USR PLUS megnyerte Bukarestet, de elvesztette Nagyszebent. Az is eldőlt, hogy a kormány főtitkárhelyettese lesz az RMDSZ-es Zahoranszki István.

(Transindex)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2021. február 02. 11:20
Furcsa, hogy a szinte színmagyar Hargitában nem, vagy a szintén sok magyar által lakott Marosban sem, viszont a szórványosabb Kolozs, Szatmár, Arad, Szilágy megyékben igen. Mi az oka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!