Donald Trump: Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket

2021. március 01. 06:29

„Nem alapítunk új pártot. Miénk a Republikánus Párt, amely egységes lesz és erősebb, mint valaha” – mondta Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap.

2021. március 01. 06:29
null

A republikánus politikus – aki első nyilvános beszédét tartotta a Fehér Házból való távozása óta – álhírnek nevezte az új párt alapításával kapcsolatos találgatásokat. Trump úgy fogalmazott:

Nem lenne zseniális? Indítsunk egy új pártot, és osszuk meg a szavazatainkat, hogy soha ne nyerhessünk. Nem, ez nem érdekel minket. Ma itt állok önök előtt, hogy kijelentsem: az a hihetetlen utazás, amelyet négy évvel ezelőtt együtt kezdtünk, még korántsem ért véget. A büszke, szorgalmas amerikai hazafiak mozgalma csak most kezdődik, és a végén mi győzünk!” – fogalmazott a volt elnök, aki nem zárta ki, hogy 2024-ben elindul az elnöki pozícióért folyó versenyben.

A volt elnök élesen támadta utódja, Joe Biden számos intézkedését.

„Ki tudja, akár úgy is dönthetek, hogy harmadszor is megverem őket” – mondta a volt elnök. Donald Trump azt jósolta, hogy a Demokrata Párt „hervasztó vereséget” fog szenvedni a félidős választásokon, és 2024-ben határozottan elveszíti a Fehér Házat. A volt elnök továbbra sem hajlandó elismerni vereségét és megismételte azt az állítását, hogy ő nyerte meg a 2020-as választásokat. A demokratákra utalva Trump úgy fogalmazott: „valójában, mint tudják, éppen elvesztették a Fehér Házat”. A volt elnök élesen támadta utódja, Joe Biden számos intézkedését.

– fogalmazott Trump.   „Mindannyian tudtuk, hogy a Biden-adminisztráció rossz lesz, de egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ennyire rossz lesz, és hogy ennyire balra mennek” – tette hozzá.

A jóval több mint egy órán át tartó beszédében Trump kritikákat fogalmazott meg a Biden-kabinet tevékenységével kapcsolatban például a bevándorlás, a pandémia, a kereskedelem és a transzneműek jogaival kapcsolatban is. A Joe Biden vezette adminisztrációt „munkahelyellenesnek, családellenesnek, határellenesnek, energiaellenesnek, nőellenesnek és tudományellenesnek” nevezte.

Trump felszólította támogatóit, hogy szerezzék be a COVID-19 oltóanyagukat

„Mindenki menjen el és oltassa be magát! – fogalmazott a volt elnök, aki cáfolta utódja korábbi állítását, miszerint az Egyesült Államok – hivatalba lépése előtt – „nem rendelkezett” vakcinával. „Joe Biden csak az általunk bevezetett tervet hajtja végre, és ha becsületes médiánk lenne – ami nincs – akkor ezt hangosan és egyértelműen jeleznék” – mondta a volt elnök.

Egy közvélemény-kutatás szerint Trump továbbra is népszerű a republikánusok között.

Donald Trump előadásában név szerint felsorolta azokat a republikánus képviselőket és szenátorokat, akik az elítélése mellett szavaztak az alkotmányos felelősségre vonási eljárása (impeachment) során. Úgy fogalmazott: „Nem lehetnek olyan vezetőink, akik nagyobb szenvedéllyel vetik bele magukat amerikai honfitársaik elítélésébe, mint a demokraták, a média, vagy a radikálisok elleni küzdelembe. Szabaduljunk meg tőlük!”

Trump republikánusok közötti népszerűségét mutatja annak a közvélemény-kutatásnak az eredménye is, amelyet a konferencia közben készítettek. Az eredmény szerint – egy esetleges előválasztáson – a válaszadók 55 százaléka voksolna a volt elnökre. Ron DeSantis floridai kormányzóra a szavazók 21, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra pedig 4 százalékuk szavazna. A résztvevők közül 10-ből csaknem 7-en azt mondták, hogy szeretnék, ha Donald Trump 2024-ben indulna az elnökválasztáson.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Fehér Ház

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2021. március 01. 11:26
Hát ez vagy jó pénzt kap a látszatért, vagy egy igazi cowboy......egyiknek sem happy end a vége....bár én a cowboyokat kedvelem
mdave88
2021. március 01. 10:23
Januárban kellett volna keménynek lenni. Akkor még lett volna esély a csalókkal szemben. 2024-re már dominion masinák lesznek mindenhol.
Robur
2021. március 01. 10:14
Hisztis hülyegyerek.
C.Dömötör
2021. március 01. 09:23
Aki a múlt héten német nyelvű újságokban lapozgatott, azt sok meglepetés érte. Megtudta, hogy bár Trump nem indított háborút, de vérszomjasabb volt minden elődjénél, komolyan. Az egyik (Marc Elsberg) azt állítja, hogy Trump alatt több drón merénylet volt, mint Obama nyolc éve alatt. A mostani szíriai bombázások egészen mások, mint elődjei, ezek a méltányosság, és jogosság bombái. Ezt, gondolom, a szírek is belátják. Emlékezünk a Capitol halottjaira? Elsőre a négy gyermekes anya jogtalan kivégzése ugrik be, ez világos. Állítólag volt még három, de mint kiderült azok idegenkezűség nélkül, szívinfarktusban, és hasonló elégtelenségekbe hunytak el. Maradt a rendőr, akit brutálisan leütöttek egy tűzoltókészülékkel. Most az édesanyja, és bátyja elmondták, hogy ez hazugság. https://www.weltwoche-daily.ch/beitrag/ein-polizist-sei-beim-sturm-auf-das-capitol-mit-einem-feuerloescher-erschlagen-worden-berichteten-die-medien-die-nachricht-dass-das-fake-news-war-sucht-man-hierzulande-vergeblich/ Január 7. jó hangulatban jelentkezett munkára, egy nappal a meggyilkolása után, mint ez kiderült, onnan az otthonába ment, és ott kapott agyvérzést. Ezt a boncolás is megerősítette. De az amerikai hagyományok szerint szükség van hősökre, és áldozatokra. Így lett Nancy Pelosi, és a NYT martaléka a szegény rendőr. https://www.dailymail.co.uk/news/article-9275449/Mom-Capitol-police-officer-Brian-Sicknick-believes-died-stroke.html Hullarablók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!