El kell hagynia szigetét az olasz Robinsonnak (videó)

2021. április 26. 21:08

Több mint 30 év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

2021. április 26. 21:08
null

Mauro Morandi 1989-ben költözött a rózsaszín strandjáról híres, Szardíniától északra fekvő szigetcsoport egyik kis szigetére, Budellire.    

2018-ban a régebben testnevelőként dolgozó férfi a BBC-nek arról beszélt, hogy mindig is lázadó volt.    

„Sok mindenből elegem volt, a fogyasztói társadalomból, az olasz politikai helyzetből. Úgy döntöttem, a világtól távol, Polinézia egy lakatlan szigetére költözöm” – mondta az indulásról.    

A tengeri út megkezdése után néhány barátjával a La Maddalena-szigetcsoporton kötött ki, hogy dolgozzanak és pénzt keressenek az utazás folytatására. Miután Budellire ért, és beszélt a sziget őrével, aki nyugdíjba akart vonulni, Morandi úgy döntött, ő ott marad – és egész mostanáig ott is élt, gondozta a szigetet és beszélgetett a turistákkal.    

Az évek során többször fenyegette a kilakoltatás.

Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy Morandi illegális változtatásokat hajtott végre a kunyhóján, egy második világháborúból származó rádióállomáson. Erre több mint 70 ezren írták alá a petíciót, amelyben az olasz kormánytól kérték, hadd maradjon a szigeten a remete. Vasárnap azonban Morandi a Facebookon bejelentette, döntött, távozik Budelliről, egy kis bérelt lakásba költözik a La Maddalena egy közeli szigetén.

(MTI, ANSA, BBC)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2021. április 26. 23:06
82 éves. Tényleg nem bírják kivárni azt a kis időt, ami még hátra van neki?
Bitrex®
2021. április 26. 22:26
Miután tinédzserként olvastam Thor Heyerdahl "Fatu Hiva" könyvét, én is egy polinéziai szigeten akartam élni, persze nem remeteként, hanem egy gyönyörű nővel.
aleb19
2021. április 26. 21:48
vidam kis szines hirecske mely terelesre jo a vilagbajnok covid halott/millio eredmenyrol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!