Burgenlandban új védelmi vonalat húznak a migránsok megfékezésére

2021. augusztus 27. 08:59

Az osztrák rendőrség reagált a burgenlandi települések polgármestereinek a segélykiáltására.

2021. augusztus 27. 08:59
null

Az elfogott illegális bevándorlók számának növekedésével egyre több aggasztó jelentés érkezik a határhoz közeli Felsőpulya (Oberpullendorf) körzetben lévő településekről. Ausztria ezért megerősítette a rendőri és határőri jelenlétet a magyar határ közelében, Burgenlandban – számolt be a hírről a hirado.hu. A burgenlandi rendőrparancsnok, Martin Huber már felvette a kapcsolatot a határmenti települések polgármestereivel.

Elmondásuk szerint, az osztrák határőrség és rendőrség együtt dolgoztak ki egy új koncepciót az illegális migráció időben történő ellensúlyozására. Felsőpulya környékén egy második védelmi vonalat húznak fel, hogy a bevándorlók csak a megfelelő ellenőrzés után juthassanak beljebb a települések felé.

Helmut Marban rendőr alezredes hangsúlyozta, hogy:

a zöldhatár meglévő intenzív őrzése természetesen továbbra is fennmarad”.

 

Nyitókép: Hegyeshalom, 2015. augusztus 6. Ausztriában feltartóztatott iraki, bangladesi, szír, afgán illegális bevándorlók Győrbe szállításuk előtt Hegyeshalomnál, a magyar-osztrák határátkelőnél 2015. augusztus 6-án. A migránsokat Burgenland tartományban tartóztatták fel az osztrák rendőrök.
MTI/Krizsán Csaba

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mexivtad
2021. augusztus 27. 19:30
Lepkefing a hurrikánban! Majd ha megérkezik a "nagy menet", egyszerre pár százezer ember, akkor leszek kíváncsi az "intézkedésre"! Mint kés a vajon úgy masíroznak be. :-) Mert sortűz nem lesz, az tuti. És ezt ők is tudják!
elfújta az ellenszél
2021. augusztus 27. 12:13
Elítéljük a csúnyafasiszta magyar határkerítést, egyrészt mert nem lett volna szabad ilyet építeni, másrészt mert nem véd meg minden migrincstől
hini
2021. augusztus 27. 11:46
"álprobléma"
zakar zoltán béla
2021. augusztus 27. 11:24
Faymann a taxi maxi.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!