Laschet: A bűncselekményeket elkövető afgánokat haza kell küldeni

2021. augusztus 02. 08:59

A bűnözőkkel szembeni zéró tolerancia elve „nem enged kivételt” – mondta a kancellárjelölt.

2021. augusztus 02. 08:59
null

Németország konzervatív kancellárjelöltje támogatja, hogy függetlenül az Afganisztánban növekvő feszültségektől hazaküldjék azokat az afganisztáni menedékkérőket, akik bűncselekményeket követnek el. Armin Laschet, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje a Bild című lapnak adott, hétfőn megjelent nyilatkozatában beszélt erről. Hangsúlyozta: „Nagyon szoros figyelemmel kísérjük az afganisztáni helyzetet. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tálibok előrenyomulását és a lakosságra gyakorolt következményeket. A helyzet folyamatos értékelést és körültekintő fellépést igényel a visszatérések ügyében. De a mi irányvonalunk továbbra is egyértelmű: aki Németországban bűncselekményt követ el, az elveszítette a jogát arra, hogy vendégként az országban tartózkodjon” – mondta Laschet.    

Zéró tolerancia

A bűnözőkkel szembeni zéró tolerancia elve „nem enged kivételt” – tette hozzá Laschet. „A bűnözőket továbbra is következetesen ki kell toloncolni, Afganisztánba is”. A német kormány fenntartotta azt a politikáját, hogy engedélyezi az elutasított menedékkérők kitoloncolását Afganisztánba, miközben a militáns iszlamista tálibok előretörnek, miután a nemzetközi csapatok kivonultak az országból – emlékeztetett a dpa. A német hírügynökség hozzátetette,

a kitoloncolások megítélése ellentmondásos:

bírálatok szerint a háború sújtotta ország túl veszélyes ahhoz, hogy visszaküldjék a menedékkérőket. A német belügyminisztérium a múlt héten azt közölte, hogy fontolóra veszi az afgán kormány felhívását az Afganisztánba történő kitoloncolások felfüggesztésére, tekintettel a növekvő erőszakra és a koronavírusos megbetegedések számának emelkedésére az országban. A hétvégén Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter is az Afganisztánba történő kitoloncolások folytatása mellett foglalt állást. „Jelenleg tárgyalásokat folytatunk Afganisztánnal, hogy folytathassuk a bűnözők visszatoloncolását” – mondta a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Filip Singer

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amon-Li-Sa
2021. augusztus 02. 14:37
https://www.youtube.com/watch?v=kwBMx1YiDmo Ami a hír mögött van.
Sincero
2021. augusztus 02. 13:12
Így van! Haza, Németországba.
Vakfolt
2021. augusztus 02. 12:40
"háború sújtotta ország túl veszélyes ahhoz, hogy visszaküldjék a menedékkérőket" A menedék kérőket nem is küldik vissza, a bűnözők menjenek a picsába, ha új életüket így kezdik, akkor mit lehet várni tőlük? Menjenek akkor szépen csak vissza a régihez.
hlaci83
2021. augusztus 02. 12:38
Náculunk, náculunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!