Motorral érkeztek és lemészárolták a falvakat

2021. augusztus 09. 12:34

Több mint negyven civillel végeztek dzsihadisták Maliban.

2021. augusztus 09. 12:34
null

Több mint negyven civillel végeztek dzsihadisták vasárnap Mali északi részén – mondták el helyi illetékesen hétfőn újságíróknak. A motorral érkező szélsőségesek a nigeri határon található Karou, Ouatagouna és Daoutegeft falura csaptak le, ahol válogatás nélküli gyilkolásba kezdtek – tájékoztatott egy biztonsági tisztségviselő. Karouban húsz, Ouatagounában 14 civilt öltek meg. A többiek Daoutegeftben vesztették életüket – pontosított az egyik település képviselője. Egy negyedik faluban is támadásról számoltak be, más források pedig 51 halálos áldozatról tudnak. A katonaság csapatokat küldött a helyszínre, hogy biztonságot nyújtson a lakosságnak.    

Egy mali civil szervezet munkatársa jelezte: nehezen tartják a kapcsolatot a szóban forgó településekkel,

mert a dzsihadisták az elmúlt napokban számos támadást indítottak a telekommunikációs infrastruktúra ellen, hogy elvágják a térséget a világtól.

Mali a Száhel-övezetben található, ahol számos iszlamista milícia tevékenykedik. Egyes csoportok az Iszlám Államnak, mások az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek esküdtek hűséget. Az ország biztonsági és belpolitikai helyzete 2012 óta ingatag. A szélsőségesek támadásaiban, az etnikai villongásokban és a biztonsági erők túlkapásaiban ezrek vesztették életüket és százezrek váltak földönfutóvá az elmúlt években. Maliban francia katonák és ENSZ-békefenntartók is jelen vannak.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Moussa Kalapo

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2021. augusztus 09. 19:15
"Tudod voltak a keresztes hadjáratok, amikor a keresztesek gyilkolták halomra a muszlimokat. " Mondd, te nagytudású, hogy kerültek a muszlimok a Szentföldre, és miért nem hagyták békén a keresztényeket, illetve a keresztény zarándokokat? Avagy Észak-Afrikába, és Hispániába. amely az arab hódítás előtt keresztény volt, hogyan kerültek muszlimok, miért nem maradtak otthon? "Erőszakkal kényszerítették az indiánokat a keresztény vallás felvételére, aki nem tért át azt máglyán elégették" "az alexandriai könyvtárat is a keresztények gyújtották fel először, és utána másodjára a muszlim Ummajád kalifa." Te most szabadkőműves dajkamesékkel akarsz etetni engem?
Box Hill
2021. augusztus 09. 15:13
Negyven civilt! A törökdúlás idején akkora holokausztot csináltak, hogy 4,5 millió magyarból csak 1,5 millió maradt. Ezért még senki se kapott 7-es cikkelyt.
Akitlosz
2021. augusztus 09. 14:59
Nem a falvakat mészárolták le, hanem a falvak lakóit. A primitív címadó ember azonban ezt úgysem fogja fel.
villogókékfog
2021. augusztus 09. 14:13
A béke vallása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!