Romániában két személyt őrizetbe vettek hamis oltási igazolások kibocsátása miatt

2021. augusztus 06. 15:51

A 26 éves orvosnő egy 41 éves férfi felbujtására hamisította az igazolásokat.

2021. augusztus 06. 15:51
null

A gyulafehérvári bíróság ügyészségének közlése szerint a marosújvári oltóközpontot vezető 26 éves orvosnő egy 41 éves férfi felbujtására június 28-án belépett az oltási kampány elektronikus nyilvántartási rendszerébe, és több személy számára anélkül állított ki igazolást, hogy az érintettek megkapták volna a vakcinát. Az ügyészség több házkutatást is végzett, és elektronikai eszközöket foglalt le.Korábban a negatív koronavírus-tesztek hamisításáért indult eljárás több személy ellen. 

A 19,3 milliós Romániában a csütörtök este közzétett adatok szerint 5 millió 46 ezer személy kapott legalább egy oltást a koronavírus ellen. Az oltottak a 12 év fölötti lakosság 29,8 százalékát teszik ki. A romániai oltóközpontokban naponta mintegy 15 ezer személy kapja meg az Európai Unió által engedélyezett védőoltások első vagy második dózisát.

(MTI)

Nyitóképen: Bukaresti oltópont. Illusztráció. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohe
2021. augusztus 09. 22:43
Bezzegrománia a mintaország! Negru-Ghior segíts hogy elérhessük ezt az áhított fejlettséget!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!