A volt afgán elnök bocsánatot kért, amiért szó nélkül elmenekült az országból

2021. szeptember 09. 13:19

„Kabul elhagyása volt életem legnehezebb döntése, de nem végződhetett másként” – fogalmazott Asraf Gáni.

2021. szeptember 09. 13:19
null

Asraf Gáni, Afganisztán volt elnöke bocsánatot kért a népétől, amiért a tálibok elől az Egyesült Arab Emírségekbe menekült – írja a BBC. Twitteren azt írta a politikus: szerinte ez volt az egyetlen megoldás, hogy ne legyenek véres harcok mindenhol, és megmentse hatmillió kabuli lakos életét.

Mélységesen sajnálom, hogy az elődeimhez hasonlóan az én regnálásom is tragikusan ért véget”

– fogalmazott. 

Az elmenekült afgán politikus tagadta és alaptalannak mondta azokat a vádakat, amelyek szerint 169 millió dollárt vitt magával az Egyesült Arab Emírségekbe.

Nyitókép: Facebook / AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2021. szeptember 09. 19:39
A tálibok saját állításuk szerint 200 ezren vannak. Az afgán katonák száma 300 ezer,van még több százezer rendőr,biztonsági ember,testőr,de a beszariak rögtön megadták magukat és cserbenhagyták a saját népüket,és átengedték a hatalmat az örült táliboknak.Minek ezeknek segíteni,ha maguk sem akarják igazán.
Lannister
2021. szeptember 09. 19:23
Micsoda nevetséges magyarázat. Ugyan miért lettek volna véres harcok, ha ő maradt volna? Senki nem harcolt volna érte akkor sem, talán még a saját testőrei sem. A tálibok gyorsan elkapták volna és annyi. Ezt ő is tudta, ezért lépett le olyan hamar.
Sanyikám
2021. szeptember 09. 17:08
....
sersem
2021. szeptember 09. 14:58
Ja. 169 millió dollár fért csak a batyuba, a többit a kifutón kellett hagyni, mert kicsi volt a kopter. Még egy amerikai szenátor is felvetette, hogy ugyan adná már vissza azt a csekély összeget valami segelyszervezetnek, hiszen nem a fizetésből sporolta össze, hanem ellopta. Ikivancsi lennék a magyar újjáépítési csoport üzleti körére is, mennyi is jutott az afgánoknak, mennyi a hasonló tolvajoknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!