Kurz: Az afgánoknak nem szabad Európába jönniük

2021. szeptember 07. 14:21

Az osztrák kancellár szerint az Afganisztánnal szomszédos országokban kell segíteni a menekülőkön.

2021. szeptember 07. 14:21
null

Szerbiába látogatott az osztrák kancellár a hétvégén, ahol az afganisztáni helyzetről beszélt – írja az Euronews. A kancellár leszögezte: helyben kell segíteni azokon, akik menekülnek a tálibok elől, például azokban az országokban, melyek szomszédosak Afganisztánnal. 

Tartjuk a kapcsolatot ezekkel az országokkal. Az afgánoknak nem szabad megindulniuk Európa felé”

– fogalmazott a kancellár.

Hasonló álláspontot képviselt Aleksandar Vucic. „Szolidaritást fogunk mutatni mindenkivel, de nem fognak az afgánok itt leparkolni” – mondta. 

Nyitókép: Tobias Steinmaurer / APA-PictureDesk / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2021. szeptember 07. 18:35
Kurz sem megbízható! Nem is volt, és nem is lesz soha!
Rocktoberi
2021. szeptember 07. 17:09
És ha mégis, Füles?
kòn bandi
2021. szeptember 07. 15:40
Akkor a szárnyas kaput mire építettétek, mi ez a fasisztanáci tempó füles labanc?! Orbán a fasiszta mi?, gyertek értük taxikkal, nincs felső határ !
namégmitnem
2021. szeptember 07. 15:29
A tudósítás szerint a kabuli megmozdulás egyszerre Pakisztán- és tálib ellenes. Két megszólaltatott tüntető - mindketten nők - szerint 1) a pakisztáni titkosszolgálat vezetőjenek, aki a tálib vezetőségnél nem hivatalos látogatáson tartózkodik, azonnal el kell hagynia Afganisztánt, amennyibe ő egyben az ISIS fővezére is 2) a tálibok ember alatti kegyetlenséggel fordulnak az afgán nép ellen, le velük! A még működő Tolo News televízió operatőrét a tálibok letartóztatták, kameráját elkobozták. Kabul tehát még m,indig nem némult el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!