Száznál is több halottja van a keddi ecuadori börtönütközetnek

2021. szeptember 30. 07:15

A korábbi beszámolók 30 halálos áldozatról szóltak, de bejelentették, hogy még folyik a börtön csatornahálózatában talált holttestek azonosítása.

2021. szeptember 30. 07:15
null

Száz fölé emelkedett az ecuadori Guayaquil kikötőváros börtönében lezajlott bandaütközet halálos áldozatainak száma, miután a hatóságok újabb holttesteket találtak – közölte szerdán a dél-amerikai ország büntetésvégrehajtási hatósága.

Több embert lefejeztek

A korábbi beszámolók 30 halálos áldozatról szóltak, köztük több lefejezett rabról, de Fausto Buenano, az érintett ecuadori régió rendőrparancsnoka szerda délután bejelentette, hogy még folyik a börtön csatornahálózatában talált holttestek azonosítása. Fabian Bustos rendőrparancsnok még kedden arról számolt be, hogy a rendőrség és a hadsereg bevetési egységeinek

több mint öt órába tellett visszaszerezni az ellenőrzést a börtön felett, ahol utóbb néhány fegyvert is találtak.

Illetékesek szerint a lőfegyverekkel, késekkel és robbantásokkal megvívott összecsapást a börtönben működő két banda, a Los Lobos és a Los Choneros vitája robbantotta ki.

Mario Pazmino ezredes, az ecuadori katonai hírszerzés volt igazgatója azt mondta, a véres ütközet azt mutatja, hogy a nemzetközi szervezett bűnözés mostanra átitatta az ecuadori büntetésvégrehajtás struktúráját. Hozzátette, hogy a helyi bandákat a mexikói Sinaloa and Jalisco Új Generáció kartellek mozgatják.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
democRATS
2021. szeptember 30. 21:54
Most már több kaja meg hely jut majd mindenkinek...
Láncfűrészes Attasé
2021. szeptember 30. 10:36
Magyarországra is ez vár.
Locomotive
2021. szeptember 30. 10:07
Gondolom a hatóságok úgy vannak vele, hogy irtsák csak egymást, annyival kevesebb.
annamanna
2021. szeptember 30. 08:20
Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát, Egy ilyen kislánnyal csupa derű a világ! Brutális majális, megbánja a halál is, Rendet rakok, akárki hozzámszól én nemtom' mi lesz, De amit teszek, azt nem teszi zsebre senki, Az egyszer fix. Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát, Egy ilyen kislánnyal csupa derű a világ! https://www.youtube.com/watch?v=JJqcTEy_7DM&t=10s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!