Bulgária külföldi segítségre szorulhat a betegek ellátásában

2021. október 24. 11:34

„Személyzeti és lélegeztetőgépekkel kapcsolatos erőforrásaink gyakorlatilag kimerültek” – nyilatkozta a bolgár egészségügyi miniszter.

2021. október 24. 11:34
null

Bulgária Romániához hasonlóan külföldi segítségre szorulhat a koronavírussal fertőzött betegek ellátásában, ha a következő mintegy két hétben nem sikerül megfékezni a járvány terjedését – közölte szombaton a bolgár egészségügyi miniszter.

– ismertette Kacarov – „Valószínűleg segítséget leszünk kénytelenek kérni külföldről” – tette hozzá.   

A tárcavezető szerint már felvették a kapcsolatot az Európai Unióval páciensek lehetséges áthelyezéséről más országokba.    Bulgáriában jelenleg a járvány negyedik hulláma tombol. Csaknem 23 ezer halottal világ összehasonlításban

az egyik legmagasabb a halálozási arány az alig hétmillió lakosú országban.

Ugyanakkor itt a legalacsonyabb az átoltottság szintje az EU-ban, a lakosság mindössze 24 százalékát immunizálták eddig teljes körűen. A járvány kitörése óta pedig a félmilliót is meghaladja a regisztrált fertőzöttek száma.

(MTI, Fotó: MAKSIM BLINOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP)

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hannah184
2021. október 24. 17:00
A bojler küldhetne haza is vagy 20 FFP2 maszkot
hopika
2021. október 24. 16:44
akkor is ezt fogjuk hallgatni amikor már mindenki 100 szor lesz beoltva h itt egy újabb variáns és most már 3 havonta kell oltakozni...nevetséges
aldasban es hitben elve
2021. október 24. 14:01
Na bojlertestue asszony !!! Itt az alkalom !!! Hagyd el ferkodat s végre a mi hazánkat. A saját hazádban segíthetsz a saját népednek. Na persze az csak úgy lehet eredményes, hogy dolgozni kell. Csótányne !!! Tudod, mit jelent az effektíve munka? Ha fél órára kipróbálod, biztos, ami biztos, készíts be pelenkát, mert a te ingyenelo léha fajtad még be is tojhat a bugyiba, ha pár perc munkára kényszerül.
Box Hill
2021. október 24. 13:39
Dobrev miért nem ott indul? Elkél az elvtársi segítség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!