J.K. Rowling annyi halálos fenyegetést kap, hogy ki tudná velük tapétázni a házát

2021. november 22. 14:55

Szaporodnak az attrocitások, amik a Harry Potter könyvek népszerű szerzőjét érik politikai aktivisták részéről.

2021. november 22. 14:55
null

„Múlt pénteken a családom címét három aktivista színész közzétette a Twitteren. Lefényképezték magukat a házunk előtt, gondosan úgy helyezve el magukat rajta, hogy a címünk látható legyen. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki jelezte a képet és a @TwitterSupportnak. Kedvességetek és tisztességetek mindent jobbá tett a családomnak és nekem is. Szeretném megköszönni a @PoliceScotland támogatását és segítségét ebben az ügyben” – írta ki közösségi oldalára J.K. Rowling írónő, aki az utóbbi időben számtalan támadásnak volt kitéve aktivisták által transzfóbnak minősített kijelentései miatt. 

 

 

„Arra kérem azokat, akik a még látható címmel újraközölték a képet, még akkor is, ha elítélték ezeknek az embereknek a tetteit, kérem töröljék azt. Az elmúlt néhány évben döbbenten néztem olyan nőket, mint Allison Bailey, Raquel Sanchez, Marion Miller, Rosie Duffield, Joanna Cherry, Julie Bindel, Rosa Freedman, Kathleen Stock és még sokan mások, köztük olyanok is, akik nincsenek jelen a nagy nyilvánosság előtt. de megkerestek azért, hogy elmondják tapasztalataikat, miként voltak kitéve megfélemlítési kampányoknak, melyek a közösségi médiában történő megbélyegzéstől munkaadóik megcélzásán át egészen a »doxolásig«, azaz közvetlen, korábban személyes információik nyilvánosságra hozataláig valamint a közvetlen erőszakkal való fenyegetésig terjedtek, beleértve a nemi erőszakot is” – ecsetelte kommentekben az írónő azt, hogy milyen módon hallgattatják el a woke aktivisták azokat, akikkel nem értenek egyet a „cancel culture” jegyében, mely az írónőt is sújtja az utóbbi időben. . 

„Egyik nő sem védett úgy, ahogy én vagyok. Őket és családjukat nem más miatt sodorták a félelem és szorongás állapotába, mint azért, mert nem hajlandók kritikátlanul elfogadni azt, hogy a nemi identitás társadalmi-politikai felfogása felválthassa a biológiai nem fogalmát. Azt kell feltételeznem, hogy a három felhasználó, @IAmGeorgiaFrost , @hollywstars és @Richard_Energy_ úgy gondolták, hogy a »doxolás« megfélemlítene attól, hogy a nők szexuális jogaiért szót emeljek. El kellett volna gondolkodniuk azon, hogy mostanra már annyi halálos fenyegetést kaptam, hogy kitapétázhatnám velük a házat, és így sem hallgattam el. Talán – és ezt csak megjegyzem – a legjobb módja annak, hogy bebizonyítsd azt, hogy a mozgalmad nem fenyegeti a nőket, ha abbahagyod a nők üldözését, a zaklatását és a fenyegetőzést” – zárja posztját az írónő. 

Fotó: Angela Weiss / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2021. november 23. 19:08
Ezt a söpredéket egyenként fel kell deríteni, meg kell keresni és agyon kell baszni. Ideje, hogy megtanuljanak félni. Akkor majd talán felfogják, mennyire nem jó "játék" ez a bulleying.
Karvaly
2021. november 23. 16:52
Azért a pofátlanság teteje az a rész, ami nincs lefordítva, ahol az egyik házat fényképező transzakárki sír, hogy milyen sok transzfób reakciót kapott. Talán nem kellene névvel-címmel megjelölni azokat a neten, akik nekik nem tetszenek. Egyébként nem lehet nem szóvá tenni a média felelősségét, akik folyamatosan "érzékenyítettek" és nyomták a "transzfób" bélyeget mindazokra, akik bármilyen okból nem értettek egyet ezzel az mai irányzattal. Csak az lehet a megoldás, hogy nem szabad használni azokat a médiumokat, amelyek az új ideológiát terjesztik, (a zsebük ürülésére mindig egyből reagálnak), ki kell állni a konzervatív vélemények mellett, és bele kell állni a vitákba - a folyamatos meghátrálásnak soha nincs vége.
KovacsicsG
2021. november 23. 12:57
A forradalom felfalja saját gyerekeit.
DrPepper
2021. november 23. 08:28
Változik a világ. Annak idején Salman Rushdie-nak kellett rejtőzködnie, ma már J.K. Rowlingnak. Ami kb. megmutatja, hogy a radikális iszlám és a gendermaffia kb. azonos hullámhosszon működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!