Érző lényekké nyilvánítanák a polipokat Angliában

2021. november 30. 21:34

A brit kormány megbízásából kutatták ki brit tudósok, hogy komoly tudományos bizonyíték áll amögött, hogy érző lények a polipok.

2021. november 30. 21:34
null

A National Geographic számolt be a brit tudósok tudományos felfedezéséről, mi szerint érző lények a polipok és a tengeri rákok. Az Egyesült Királyságban kibővítették az állatjóléti törvényjavaslatot, s az új jogszabály értelmében a lábasfejűek és a rákfélék érző lények.

A London School of Economics and Political Science a brit kormány jóvoltából folytatta a vizsgálatot a polipokon. Elmondásuk szerint komoly tudományos bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a polipok éreznek.

A törvény nem volt eléggé inklúzív eddig, mivel csak a hátgerinccel rendelkező fajokat ismerte el érzőnek. De immáron, ez megváltozott. 

A jelenlegi halászati előírásokra viszont nem lesz semmilyen kihatása ennek a törvénynek.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. december 01. 16:54
" Ne bántsd a fát, hisz ő is érez, Szép gyöngén nyúlj a leveléhez. Ágát ne törd, lombját ne tépjed, Hadd annak, ami, épnek, szépnek. Szeresd a fát! ...." Benedek Elek: NE BÁNTSD A FÁT https://volgyerdo.hu/index.php/hu/blog/irodalom/7-benedek-elek-ne-bantsd-a-fat
masikhozzaszolo
2021. december 01. 15:15
Lesz rendelkezés a orrpolipról és a méhen belüliről is? És az olasz polipról? Mondjuk a szicíliairól?
Aerion
2021. december 01. 12:57
Én úgy t'om, a kutyák is éreznek, a macskák is, a disznók is, a madarak és a halak is, meg a rovarok, de még a növények is. Ez progresszív nyelven azt jelenti, hogy az ember egyáltalán nem ehet semmit, mert az gyilkosság. A gyilkosság pedig antidemokratikus, következésképp az a legdemokratikusabb és a legjogállamibb, ha minden ember éhen hal. És minden oké lesz. Fő'danya megmenekül. Juhéééé! : )
roughneck
2021. december 01. 10:34
Tudnak a britek, na! Egy napon meg az is megtortenhet, hogy feher, illiberalis, jobboldali embereket is erzo lenyeknek minositenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!