Koszovói börtönöket bérelne Dánia

2021. december 16. 19:50

Koppenhága büntetés-végrehajtási intézetei túlzsúfoltsága miatt folyamodna a szokatlan megoldáshoz – írta meg az Euronews.

2021. december 16. 19:50
null

„Tennünk kell valamit, mert a rendszer katasztrofális helyzetben van. Nincs elég dolgozó és férőhely. Konkrét problémára találtunk megoldást, vészhelyzetben vagyunk, itt pedig van háromszáz ágy, ami enyhít a nyomáson" – indokolta a döntést Karina Lorentzen Dehnhardt szocialista képviselő. Elsősorban olyan külföldi foglyokat szeretnének Koszovóba küldeni, akik dán börtönökben raboskodtak, de elrendelték a kitelepítésüket – tette hozzá. 

A dán parlament arról is döntött, hogy 2025-ig ezer új belföldi férőhelyet hoznak létre. A helyzet kezelése azért is szükséges, mert a várakozások szerint a bebörtönzöttek száma tovább fog növekedni a következő években – írta meg az Euronews. 

Fotó: Armend NIMANI / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2021. december 17. 18:07
Hol vannak a "civil szervezetek"? Még nem tiltakoznak az elítéltek "emberi jogaiért"?
Járványfigyelő
2021. december 17. 12:13
Ja, nem toloncoltuk vissza Koszovóba, a bérbörtönben kapott elhelyezést. Ügyes.
Silcon
2021. december 17. 09:40
A koszovói börtönben is dán szintű körülmények lesznek, vagy marad ami most van? Lehet sikerrel perelni a minőségromlásért? Ezek lényegi kérdések, mert pár dolgot alapjaiban boríthatnak fel. Méretes pofon lenne a túltolt "emberijogizmusnak". Nálunk elvárni a skandináv börtönviszonyokat azzal járna, hogy a rab sok honfitársunknál messze jobb körülmények között "tengetné életét". Ezért nem tudok egyetérteni sok "egységesítési" törekvéssel, nem veszi figyelembe a mi anyagi lehetőségeinket. Apropos, az egyenlő munkáért egyenlő bért miért nem szerepel ezek között a követelések között? Én is szeretnék annyit keresni, mint egy német az anyacégnél. Diszkrimináció!
zsuuuzsaaa
2021. december 17. 09:32
Hát ez, ha a jövő nemzedékének jellemeznie kell majd a 21. századot, szerintem ez listás helyre kerül - a nap, amikor egy állam, börtöneinek túlzsúfoltsága miatt, egy távoli országba deportálta a rabokat - nyilván meghagyva, hogy "csak keményen, semmi cicó". Érdekes, hogy nem a szibériai börtönökre gondoltak, ott az a 13millió km2, lehet munkanélküliség is van arrafelé, dán fizetés reményében szerintem keresett szakma lenne a börtönőri állás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!