Több hektárnyi erdőt kaptak vissza magyarok Székelyföldön

2021. december 23. 15:41

Mintegy kilenc hektár erdőt igényelt vissza az államtól a szentegyházi önkormányzat, ugyanakkor közreműködésükkel a Szent András Plébániatemplom is kapott vissza területeket – adta hírül a Székelyhon.ro.

2021. december 23. 15:41
null

A szentegyházasfalvi Szent András plébániatemplom 23,66 hektárnyi, míg az önkormányzat 9,03 hektárnyi erdőt igényelt vissza sikeresen a román államtól – jelentette be a hírt Facebookon Szentegyháza Polgármesteri Hivatala.

Nagy lépésnek nevezte elért sikerüket Lőrincz Csaba

A kisváros polgármestere szerint ez annak bizonyítéka, hogy évek múltán sem szabad feladni a hasonló küzdelmeket.

Mint mondta: „sok munka van a megvalósítás mögött, de megérte a fáradozást. Eddig az állam nevén szereplő, ám a Jézus Szent Szíve Plébániához tartozó területeket – ez templomot és a temetőt jelenti – Farkas László plébános kitartó munkájának köszönhetően sikerült az egyház nevére telekkönyveztetni, ami szintén nagyon pozitív eredmény.”

Fotó: mariaut.ro

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I.E.D.
2021. december 23. 17:37
Mi a bánatért kell a plébániának erdő? Holnap esetleg majd jobbágyokat is igényelnek hozzá?
Benedek Zsolt
2021. december 23. 16:03
MULTUMIM. LA MULTI ANI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!