Elüldözött rabbi őse miatt kaphat portugál állampolgárságot a Chelsea orosz tulajdonosa

2022. január 19. 20:24

Vizsgálatot indított szerdán a portugál ügyészség Roman Abramovics orosz milliárdos honosítási eljárásának ügyében.

2022. január 19. 20:24
null

A közjegyzői és nyilvántartási intézet tavaly áprilisban adta meg a portugál állampolgárságot Abramovicsnak. Az intézet az ügyben szintén belső vizsgálatot kezdett korábban.  A Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa annak alapján lett portugál állampolgár is, hogy egy 2013-ban elfogadott törvény szerint

az állampolgárság megilleti a 15. században az ország területéről elűzött szefárd zsidók leszármazottjait.    

Az észak-portugáliai Porto városának zsidó közössége állított ki korábban igazolást arról, hogy Abramovics valóban rendelkezik a jogszabályban meghatározott felmenőkkel. Daniel Litvak rabbi a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a most indított ügyészségi vizsgálat várhatóan véget vet az üggyel kapcsolatos „alaptalan elméleteknek”, amelyek szerint Abramovics ügyében a portugál hatóságok kivételeztek volna.

(MTI)

Fotó: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. január 20. 23:04
"Az észak-portugáliai Porto városának zsidó közössége állított ki korábban igazolást arról, hogy Abramovics valóban rendelkezik a jogszabályban meghatározott felmenőkkel." Mert ők aztán tudják. 27-en tanúsították mi, hogy ismerték Abramovics őseit a XV. században? Ez így csalás. Nem igazolást kell kiállítani, hanem a bizonyító okiratokat bemutatni.
Akitlosz
2022. január 20. 23:02
"egy 2013-ban elfogadott törvény szerint az állampolgárság megilleti a 15. században az ország területéről elűzött szefárd zsidók leszármazottjait. " Portugália is meghibbant? Azt akarják, hogy a történelem ismételje önmagát? Mihez van szüksége Portugáliának még több zsidóra? A XV. században sem valának portugálok és ma sem azok és ezután sem leendenek azok. Amelyik önként átadja az országát annak a népségnek ... az jól nem jár.
Gèbi
2022. január 20. 15:31
Halvány fogalmam sincs, hogy vajon miért üldözhették el, 600 évvel ezelőtt ezeket a jóravaló, csak pénzügyekkel foglalkozó, szegény zsidókat.
Rugo
2022. január 20. 10:58
"az állampolgárság megilleti a 15. században az ország területéről elűzött szefárd zsidók leszármazottjait" --- nevetséges, az elüldözésük a kor önvédelmi szokásainak megfelelően történ a zsidókat mindenhonnan elüldözték (kb. 40 évente), mert antiszociális viselkedésükkel ellehetetlenítették az őshonos többség életét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!