Egymillió fontért kelt el Banksy miniatűr modellje

2022. január 27. 18:33

Vagyis közel félmilliárd forintért.

2022. január 27. 18:33
null

Egymillió fontért (428 millió forintért) kelt el csütörtökön egy newcastle-i árverésen Banksy egy miniatűr modellje, amely augusztusban jelent meg a norfolki Great Yarmouth modellfalujában.

A kis istálló, amelynek falán egy rágcsáló rajza, valamint vörös festékkel a Go Big or Go Home felirat szerepel,

két perc alatt elkelt az aukción. A BBC News beszámolója szerint egy telefonos vásárló vette meg.

A Banksy-alkotást a modellfalu tulajdonosai bocsátották árverésre. Mint mesélték, másolattal helyettesítették az eredetit, mert attól tartottak, hogy ellopják. A tulajdonosok egyike, Frances Newsome elmondta: a Banksy-alkotás életmentő volt számukra, mert a pandémia miatt nagyon sokszor kellett zárva tartaniuk. „Reméljük, az eladás segíthet a falu jövőjén” – tette hozzá.

A kis istállót a lóval egy látogató vette észre két nappal az után, hogy augusztus elején megjelent a modellfaluban. Az alkotás valódiságát a Banksy-műveket hitelesítő Pest Control igazolta.

(MTI)

Nyitókép: Liz Coates/Great Yarmouth Mercury

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2022. január 27. 19:35
ott is sok az éhező?
Gèbi
2022. január 27. 19:10
amíg lószar van, veréb is van
CyberG
2022. január 27. 18:46
Erről a jelenségről egyszer kifejtette Ambrózy az elszabadult hajóágyúban, hogy pénzmosás, és csak a hülye büfészakos körúton belüli barmok hiszik el, hogy tényleg az alkotásért fizetett valaki ennyit. Teljesen egyet értek vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!