Reagált a Kreml a Bloomberg Ukrajna lerohanásáról szóló, véletlenül élesített cikkére

2022. február 05. 19:13

„Feszült helyzetben minden szikra veszélyes” – fogalmazott Dimitrij Peszkov.

2022. február 05. 19:13
null

Mint arról mi is beszámoltunk, közleményben kért bocsánatot a Bloomberg, amiért pénteken megjelent az oldalukon az Oroszország megtámadta Ukrajnát című cikk. Azt írták, több forgatókönyvre is felkészültek, ezt pedig véletlenül élesítették. 

Aligha történt provokáció, nem kell túlértékelni”

mondta Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a TASZSZ hírügynökség szerint a Bloombergre reagálva.

A szóvivő szerint azonban az ügy rávilágít arra, menyire veszélyesek az ilyen feszültségek, amelyeket – szerinte – a Washingtonból, európai fővárosokból és Londonból hallható agresszív kijelentések fűtenek. Peszkov szerint a feszültségeket a nyugati katonák orosz határok közelébe való telepítése, illetve az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok okozzák. És feszült helyzetben minden szikra veszélyes – tette hozzá.

***

Nyitóképen: Dimitrij Peszkov. Fotó: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hlgyor
2022. február 06. 12:44
Lássuk a a többi forgatókönyvet is , amiben Ukrajna megtámadja Oroszországot. De ne utólag írják !
bagira
2022. február 06. 10:57
Tudatos volt nem véletlen a nyugati(fos) firkászok káoszt félelmet rettegést szerettek volna előidézni . . Nép annyira átpolitizálta magát belelát a nyugati trükkök százaiban nem ugrik nem avatkozik be .
rókabácsi
2022. február 06. 10:01
mekkora gengszter világ az már ott!
Agnieszka
2022. február 05. 22:04
Próbálkoznak. Nem fog sikerülni, amellett lehull a lepel a "szürkeállomány" selejtességéről. Kína és Oroszország együtt több. Az EU fura urainak sem kell egy háború a kertek alatt. Ez egy hisztéria és hangulatkeltés volt és valameddig még kitarthat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!