El kéne törölni a cölibátust a müncheni bíboros szerint

2022. február 03. 10:35

„Mindenkinek jobb lenne, ha a papok választhatnának a cölibátus és a házasság között” – mondta Reinhard Marx.

2022. február 03. 10:35
null

Reinhard Marx müncheni bíboros szerint érdemes lenne elgondolkodni a cölibátus eltörlésén – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Marx a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában beszélt erről.

Mindenkinek jobb lenne, ha a papok választhatnának a cölibátus és a házasság között” – mondta a bíboros. „Néhány pap tényleg jobban járna, ha megházasodna. Nem csak szexuális okokból, hanem mert jobb lenne az életük és nem lennének magányosak” – tette hozzá Reinhard Marx.

A bíborostól azt is megkérdezték, hogy mi a véleménye a nők pappá szenteléséről, de erre Marx kitérő választ adott. A bíboros szerint a lemondott XVI. Benedek pápának nyilvános és átfogó magyarázatot kell adnia az őt ért, szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakra.

Fotó: LENNART PREISS / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2022. február 04. 18:58
@Nemzeti konzervatív MZP és államférfi szó szerepeltetése egy mondatban is már abszurd. MZP egy lári fári lotyaszáj és egy sekélyes futóbolond, ahogy azt Oszkó is hamar felismerte. Azt meg mi alapján állítod, hogy Orbán "zsarnok", meg valójában miben is "korlátozta mások szabadságát"?
VeJoLa
2022. február 04. 12:17
Nem kötelező katolikus papnak lenni. Én nem szeretném, ha még ők is a túrós rétes receptjéről meg a fogyasztó teákról locsognának spirituális kérdések helyett. Arról ne is beszéljünk, hogy a szexuális visszaélések jobbára fiatal férfiakat érintenek. Aki eltökélt cancelista, meg ne nézze a Kétely című filmet, nehogy meginogjon az egyházutálatában!
Reszelő Aladár
2022. február 04. 11:12
Lehet vitatkozni róla, ha pedig elfogadjuk, hogy a nyugati társadalom atomja a család, a család alapja pedig egy monogámián alapuló kapcsolat, akkor még talán természetesnek is lehet tekinteni. Az egyháznak már koránt sincs olyan vagyona, mint volt valaha, amúgy meg örökölni sem lehet egyházi vagyont. Szóval ez egy vitaképes gondolat. Amit viszont nem tudok elfogadni, hogy ez is a meleglobbi nyomulása legyen és csak azért dobjuk a cölibátust, hogy főleg a meleg papok házasodhassanak.
Lajos D
2022. február 04. 07:08
Ekkora mákot! Már most is lehet választani a cölibátus és a házasság között: vagy ezt, vagy azt választja az ember fia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!