Németországban bevezetik a terrorizmus áldozatainak emléknapját

2022. február 16. 14:15

Az emléknap azt is szolgálja, hogy a társadalom több érzékenységgel viszonyuljon az áldozatok hozzátartozóihoz és a túlélők helyzetéhez.    

2022. február 16. 14:15
null

Németországban bevezetik a terrorizmus áldozatainak nemzeti emléknapját – döntött szerdán a szövetségi kormány. A nemzeti emléknapot minden évben március 11-én tartják meg, igazodva a terrorizmus áldozatainak európai emléknapjához,

amelyet a 2004. március 11-én Madridban elkövetett merényletek hatására vezettek be az Európai Unióban.    

A kormányülés után kiadott közleményében Nancy Faeser, szövetségi belügyminiszter leszögezte: a nemzeti emléknap nemcsak azt szolgálja, hogy az áldozatok emléke ne merüljön feledésbe, hanem azt is, hogy a társadalom és az állam több együttérzéssel és érzékenységgel viszonyuljon az áldozatok hozzátartozói és a túlélők helyzetéhez, megpróbáltatásaihoz.      

„Nem hagyhatjuk őket magukra ebben” – emelte ki Nancy Faeser, hozzátéve, hogy empatikusabban és méltóságteljesebben kell bánni az érintettekkel. A szociáldemokrata (SPD) politikus felidézte, hogy az utóbbi években olyan terrorcselekmények rázták meg Németországot, mint a berlini Breitscheid téren 2016-ban elkövetett iszlamista támadás, és a 2019-es hallei vagy a 2020-as hanaui szélsőjobboldali merényletek.    

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moslékváltáska 2022
2022. február 17. 11:41
Ugye milyen nagyszerű ünnepeket köszönhetünk a Willkommenskulturnak
u.cserkész
2022. február 17. 08:51
Kell szerezni egy kurva nagy márvány lapot, amire a múlt és a jövő áldozatainak nevét felvésik. Ha még lesz majd tökös német, aki fel meri írni.
MZXX
2022. február 17. 08:30
A rá következő napot pedig jelöljék ki a nemzeti önfeladás napjának. Így hátha elgondolkodnak azon, hogy a migri terror és a nemzeti önfeladás között egyenes összefüggés van.
Parm
2022. február 16. 21:48
Nálunk nincs ilyen ünnep. Nincs alapja, szerencsére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!