Több teret engedne a saríának a német Zöldek új társelnöke

2022. február 01. 08:57

Az iráni származású Omid Nouripour szerint a saría azon szabályai, amik nem ütköznek a német jogba, érvényesülhetnének Németországban.

2022. február 01. 08:57
null

Omid Nouripourt a napokban választották meg a német Zöldek társelnökének, Ricarda Lang mellett. Az Iránban született, muszlim Nouripour már eddig is Bundestag-képviselő volt. 

A Zöldek politikusa egy saríáról – az iszlám jogról – szóló, az AfD által kezdeményezett 2018-as parlamenti vitában arról beszélt: „Nagyon sokféle saría létezik. A mi munkánk az, hogy biztosítsuk, hogy azokat a részeit, amik összhangban vannak az alaptörvénnyel, érvényesíteni lehessen. És amik nincsenek összhangban, azokat nem. De számos válfaja van a saríának.”

A Tichy's Einblick című német lap, amely most felidézte a korábbi vitát, hozzáteszi: a saría a sok helyen brutálisan alkalmazott büntetőjogon kívül vallási, imádkozási és étkezési szabályokat állít fel a muszlimok számára, amik a vallásszabadság miatt nem ütköznek a német jogba. Ezeket viszont nem kell külön biztosítaniuk a német politikusoknak, hiszen a muszlimok így is szabadon élhetik meg a hitüket a német jogrendszer keretei között.

(Fotó: Nouripour FB)

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. február 01. 23:32
Építeni kéne egy kerítést a nyugati oldalra. Ha az elbaszott felsőbbrendű faj el kezd majd menekülni a saját hülyesége miatt , ide ne.
makutyi
2022. február 01. 18:14
Főnek a németek, mint a béka. Nem veszik észre, hogy már forr a víz, amiben ülnek. Engem annyira ez sem zavar, de majd ne jöjjenek ide sírva.
mediator01
2022. február 01. 14:55
Feleségem tegnap beszélgetett egy német nővel. Állítása szerint sok német család kezdett el már összepakolni.
tetx
2022. február 01. 13:41
Csak gratulálni tudok a németeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!