Menekülteket segítő központ nyílt Munkácson

2022. március 28. 17:36

Az otthonukat elhagyni kényszerültek anyagi támogatásért fordulhatnak a központhoz.

2022. március 28. 17:36
null

Munkácson, az adminisztratív szolgálati központban működik a belső menekültek segélyezésével és nyilvántartásával foglalkozó egység.

A menekültek anyagi támogatásért fordulhatnak a központhoz – írja a mukachevo.netre hivatkozva a Kárpátalja.ma. A kérelmezők 2220 UAH havi támogatásban részesülhetnek legfeljebb három hónapos időtartamra.

Elsősorban azokat, 

a lakóhelyüket elhagyni kényszerült menekülteket támogatják, akik kettő vagy annál több gyermeket nevelnek, egyedülálló szülők, idősek, fogyatékkal élők vagy speciális ellátást igényelnek.

A kapott összeg élelmiszerre, higiéniai cikkekre és bérleti díjakra is költhető. A támogatás igényléséhez elegendő a személyi igazolvány felmutatása.

A juttatások pénzügyi alapját nemzetközi adományozók biztosítják – derült ki a cikkből.

Nyitóképen háború elől menekülő emberek Beregsurányban. Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. március 28. 18:04
Ha Magyarország lennének - nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is -, akkor most Kárpátalján béke lenne. Még az ott élő ruszinoknak, ruténoknak és ukránoknak is... Ezt a történelmi igazságszolgáltatást kapták azért, amiért ingyen lopott területet mondanak magukénak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!