„A téren fogjuk felakasztani” – úgy tűnik, az oroszok ezekben a napokban számolnak le a Mariupolt védő azovosokkal

2022. március 26. 21:35

Csecsen harci kiáltásokra kényszerített Azov-katonák, elfogott parancsnokok – mariupoli videók az orosz-ukrán háború brutalitásáról.

2022. március 26. 21:35
null

Bár hivatalos közlés továbbra sincs egyik oldalon sem, nagyon úgy tűnik, hogy a délkeleti Mariupol elesett, vagy legalábbis a végét járja. Ezt bizonyítják a szétlőtt városban zavartalanul vonuló orosz tankok, és a Twitterre pár órája felkerült videók is. Utóbbiak tanúsága szerint az ukrán várost védő rettegett, szélsőjobboldali Azov-dandárt sikerült megtörniük az oroszoknak – akik a háború elején egyik céljukként a „nácítlanítást” jelölték meg.

Ezen az orosz propagandaoldalon ugyan még csak egy ellenőrizhetetlen információ szerepel, – miszerint az oroszok egymás után lövik agyon az azovosokat, „mint a kutyákat” – van azonban pár videó is, amely alátámasztja a Tweet mondanivalóját.

Ezen a videón például egy remegő, elfogott azovos katona látható, akit feltehetőleg arra kényszerítenek az oroszok, hogy üzenjen a még harcoló bajtársainak. „Meg kell adnotok magatokat! Ahmat – szila! (Ez azt jelenti, hogy „Ahmat erő”, Ahmat Kadirov csecsen vezérre, Ramzan Kadirov apjára vonatkozó csecsen harci kiáltás – a szerk.) És ne is gondoljatok arra, hogy úgy tegyetek, mint mi! Mi meg akartuk adni magunkat, de nem engedték. A parancsnokunkat megölték. Ő már nincs, mások sincsenek, mind szétszéledtek ide-oda.” „Tehát mindenkinek azt javaslod, hogy adja meg magát?” – kérdezik az oroszok.

Természetesen, adják meg magukat, és éljenek békében!” – mondja az azovos, majd párszor elhangzik még az Ahmat – szila, és

valaki csecsenül intéz pár gondolatot a nézőkhöz.

Végül a legfrissebb videón az látható, amint egy letartóztatott férfit hoznak az orosz katonák, aki állítólag az Azov egyik parancsnoka volt.

Oroszpárti, mariupoli civilek nézik a jelenetet „mentsetek meg minket, Istenem”-felkiáltásokkal, majd az egyik orosz katona az állítólagos Azov-vezérnek a lerombolt városra mutatva ezt mondja: „Na, most meséld csak el, szuka, hogy ki csinálta ezt?” Az oroszok vádjai szerint ugyanis az ukrán nacionalisták élő pajzsként használták a civileket az elmúlt hetekben, és amikor néhányan el akarták hagyni az ostromlott várost, lelőtték őket.

A férfi sorsáról nincs hír, de a videó végén az egyik civiltől elhangzott egy javaslat, hogy „Lőjék le a téren, aztán menjenek innen”, mire a katona annyit reagál: „a téren fogjuk felakasztani”.

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. március 27. 18:58
Milyen népszerűek itt az Európa határait ostromló muszlim harcosok :)
zovirax
2022. március 27. 17:16
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220327-megkotozott-orosz-katonakba-lottek-kozvetlen-kozelrol-ukran-katonak-video.html
foldizs
2022. március 27. 15:17
Most akkor a muszlimoknak kell drukkolni?
Akitlosz
2022. március 27. 13:20
"Oroszpárti, mariupoli civilek" Léteznek nem orosz párti mariupoli civilek is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!