Az oroszok három területen erősítették meg csapataikat Ukrajna határán

2022. április 13. 06:26

Amennyiben Mariupol elesik, az orosz erők megkezdhetik az észak felé való nyomulást, hogy befejezzék az ukrán csapatok egy nagyobb haderejének a bekerítését – írja a BBC.

2022. április 13. 06:26
null

Katonai jelentések és műholdfelvételek szerint Oroszország csapatokat és felszerelést telepít legalább három helyen Ukrajna határán: Belgorod és Voronyezs régiókban, valamint délen, Matvejev Kurgan városa körül – számol be a BBC az Institute for the Study of Warra hivatkozva. Ukrajnán belül megerősíti csapatait Izium körül, és felkészül arra, hogy délre nyomuljon Szlovjanszk elfoglalására. Onnan az orosz csapatok keletre vagy délkeletre nyomulhatnak előre, hogy bekerítsék az ukrán szárazföldi erők egy kontingensét. Amennyiben Mariupol elesik, az orosz erők megkezdhetik az észak felé való nyomulást, hogy befejezzék az ukrán csapatok egy nagyobb haderejének a bekerítését.

Ukrajna legtapasztaltabb és legjobban felszerelt egységei közül több keleten van, ezek erősen be vannak ásva kulcsfontosságú állásokba, az orosz csapatoknak nehéz lesz kiszorítani őket.

(Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett sajtótúra során készített kép az orosz támadásban megsemmisült mariupoli Dráma Színház maradványairól 2022. április 12-én.MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. április 13. 14:28
"Ukrajna legtapasztaltabb és legjobban felszerelt egységei közül több keleten van, ezek erősen be vannak ásva kulcsfontosságú állásokba, az orosz csapatoknak nehéz lesz kiszorítani őket." Igen, de éppen ebből kifolyólag visszavonulni sem fognak tudni. S HA az oroszok mégis legyőzik őket, akkor Ukrajnának már nem marad elég ereje új front létrehozásához és tartásához. Több jól kiépített védelmi vonal nincsen.
Mandinka
2022. április 13. 12:21
Most jön a panzerkampf(bekerített ukik) Csak nem értem h az utánpótlási nyugati vasútvonalat mé nem likvidálta rasputin aki eddig kimélte a civileket.
zolka50.50
2022. április 13. 10:12
Több mint ezer ukrán adta meg magát Mariupolban.
files32
2022. április 13. 09:42
Minden héten erősítenek, majd visszavonulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!