Ferenc pápa Orbánnak: Az a szolgálat, hogy félmillió menekültet befogadtatok

2022. április 22. 08:53

A Szentatya Szent Márton bronzplakettet ajándékozott Orbán Viktornak.

2022. április 22. 08:53
null

Pontosan 11 órakor érkezett a Szentatya dolgozószobájába Orbán Viktor, majd zárt ajtók mögött kezdődött a két fél közötti megbeszélés. A tárgyalás végén bevezették a terembe Orbán Viktor feleségét és kíséretét, majd sor került a kölcsönös ajándékozásra. A magyar miniszterelnök egy 1750-ben nyomtatott angol-latin nyelvű nagyheti imakönyvet ajándékozott a Szentatyának, továbbá egy kötetet Bartók Béláról, egy másikat pedig az ő műveivel. „Minthogy a magyar nyelvet rajtunk kívül kevesen beszélik, ezért magyar zenét hoztam ajándékba, mert aki ezt hallgatja, az megérti a szívünket” – mutatta be a különleges CD-sorozatot Orbán Viktor a pápának,

A Szentatya – ajándékai átadásakor – külön magyarázattal szolgált, amikor jobbját rátette egy tányér nagyságú kerek bronzplakettre: „Ezt a domborművet én magam választottam Önnek a Vatikán műhelyéből. Szent Mártont ábrázolja, aki egyébként magyar ember – jó, tudom – Pannónia római provincia volt, de mégis, Ti Szent Márton Népe vagytok. Ez a kettévágott és a szegény vállára terített köntös pedig – és mutatta a kezével –

az a szolgálat, amelyet értük tesztek.

Az a szegény pedig azt a félmillió menekültet jelenti, akiket most befogadtatok”. A Szent Márton bronzplaketten kívül Ferenc pápa apostoli buzdításainak egy-egy példányát adományozta. „A béke világnapjára írt idei üzenetemet ma reggel dedikáltam Önnek” – mutatott a Szentatya a pecsét melletti aláírására. Ezenkívül a pápa vendégének ajándékozta az Abu Dhabiban 2019-ban aláírt, az Emberi Testvériségről szóló dokumentumot, illetve a világjárvány miatt 2020. március 27-án a Szent Péter tartott emlékezetes Statio Orbist, mely a Vatikáni Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Nyitókép: MTI/Vatikáni Média

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2022. április 22. 22:56
Szentmártonból van a legtöbb településnév a Kárpát-medencében, ha jól emléxem. Szentlászló a második.
Paplacs
2022. április 22. 16:43
Végül is vitték a keresztet húsvétkor orosz és ukrán családok? Annak a sztorinak mi lett a vége?
olajfa1
2022. április 22. 15:21
Libsik ezt a St.Mártoni Pápa Őszentsége szerinti tisztelet miatt hivatalosan is tiltakozni fognak a "liberális Pápánál"... Ez az ajándék szembe megy minden libsi történelemtanításnak! már közel 100 év óta! Mert hogy lehet az hogy az aki Brüsszelben a nincstelennel megosztotta a köpönyegét... az Pannoniából a magyar hazájából származzon!!!... és még ráadásul a brüsszelin segített!!! Tisztára "LIBERÁLIS ERETNEKSÉG"!!!
Ati Papa
2022. április 22. 12:37
Kétség kívül óriási PR értéke van annak, hogy a pápa fogadta Orbán Viktort. Most néhány napra elhallgat a hülye politikusok és újságírók kórusa. Szép és biztosan értékes a Szent Márton bronz- plakett és pápa apostoli buzdítása- ezt kapta Orbán Viktor a vállveregetésen kívül. A pápa még félmillió befogadott menekültnél tart és Magyarország eddig bevallottan 40 milliárd forintot költött az ide menekültek és a kint rekedt szegények ellátására. Az miért nem jut eszébe a pápának, hogy a Vatikán mérhetetlen vagyonából juttasson valamit a szegények ellátására? A vatikáni valutát-Isten fizesse meg nem lehet megenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!