Alekszej Navalnij: Putyin mindannyiunkat emlékeztetett a kacsatesztre

2022. május 24. 14:04

A Time magazinba írt rövid cikket a bebörtönzött orosz ellenzéki vezető.

2022. május 24. 14:04
null

Alekszej Navalniv orosz ellenzéki vezető – aki éppen 9 éves börtönbüntetését tölti egy szigorúan őrzött telepen – a Time magazinba írt egy rövid cikket Vlagyimir Putyinról.

„Talán Vlagyimir Putyin igazi küldetése az, hogy leckéket tanítson, mindenkinek – a világ vezetőinek és átlagembereknek egyaránt. Ebben különösen jó volt 2022-ben” – írja Navalnij. 

– fogalmaz a politikus az orosz elnökről.

Navalnij szerint a világvezetői „képmutató módon” évekig beszélgettek a „pragmatikus megközelítésről” és a nemzetközi kereskedelem előnyeiről. „Ezzel lehetővé tették, hogy hasznot húzzanak az orosz olajból és gázból, miközben Putyin hatalma egyre erősebb lett. A szankciók és a katonai meg gazdasági segélyek mellett ez a háború több százszor többe fog kerülni, mint azok a jövedelmező olaj- és gázszerződések, amiknek az aláírását korábban pezsgővel ünnepelték” – írja Navalnij.

Az ő megfogalmazása szerint „Putyin mindannyiunkat emlékeztetett a »kacsatesztre«: ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa.”

Navalnij szerint most is ugyanezt a logikát kell alkalmazni: „ha valaki tönkreteszi a független médiát, politikai merényleteket szervez, és kitart a birodalmi téveszméi mellett, akkor őrült, aki képes vérfürdőt csinálni a 21. századi Európa közepén”. Szerinte Putyint nem szabad befogadni a nemzetközi fórumokon.

Nyitókép: Alexey Maishev / Sputnik / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PUSZTÍTÓ1
2022. május 24. 18:20
AKKOR SZEDJETEK MIND NOVICSOKOT....putyint éljenezve HÁTHA KIBÍRJÁTOK...
erdei nyezega
2022. május 24. 17:41
ez még él?........hát?...ezek szerint Putyin nem is haragszik annyira rá!...mer ha haragudna...már nem élne!
Megtalálta
2022. május 24. 16:55
Ha a diktatúra mindig háborúhoz vezet, akkor az Usa a legnagyobb diktatúra.
Anonymtalan
2022. május 24. 15:46
Navalnij: Putyin megölt de azóta elmúlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!