Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Moszkva: Elkerülhetetlen a hadbíróság az Azovsztal védői számára

2022. május 21. 15:01

A de facto Donyecki Népköztársaság vezetője szerint ezeknek a katonáknak a kezén „sok-sok civil” vére szárad.

2022. május 21. 15:01
null

Mint arról mi is beszámoltunk, péntek este feladták az Azovsztalt az ukrán védők. Ennek megfelelően Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az acélmű és Mariupol város teljes „felszabadításáról” tett jelentést Vlagyimir Putyin elnöknek – jelentette be Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője péntek este. A

Gyenyisz Pusilin, a de facto Donyecki Népköztársaság vezetője arról beszélt, hogy az Ukrán Fegyveres Erők tagjai retorziókra is számíthatnak. Mint fogalmazott, az Avosztalban tartózkodó katonáknak a kezén „sok-sok civil”, Mariupol és más városok és régiók lakosainak vére szárad.

Ezért úgy gondolom, hogy itt elkerülhetetlen a bíróság. Úgy gondolom, hogy helyre kell állítani az igazságosságot. A hétköznapi emberek, a társadalom és valószínűleg a világközösség épeszű része is ezt kéri”

idézi Pusilint az Index. 

Fotó: Alexey Kudenko / Sputnik / AFP

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. május 21. 21:49
zt gondolom, hogy a sima sorozott katonákat békén hagyják. Moszkvának az az érdeke, hogy csak a 100%-ig bizonyítható esetekkel foglalkozzon. Szerintem nagy kirakatperek jönnek, ahol felsorokoztatják majd a civil tanúkat, és nagy sajtót tesznek mögé. Szerintem durva hírek jönnek majd (poersze a nyugati médiát ez nem fogja megérinteni :-)))) ), de a szabad országok sajtójából (pl. Mo.) meg fogjuk tudni a tényeket. Lesz majd pofára esés. Gondolom, mint 44-ben a lengyelek esetében, mesélnek majd, hogy mi történt: baltás lefejezések, élve elégetés, ahogy az ukrán nácik szokták. Melleseleg jegyzem meg, hogy az utcánkban lakó lengyel néni, megmondta, hogy az ukránok mind állatok, mennyi lengyelt kinyírtak akkoriban. Csyk azt nem értem, hogy a lengyelországi vezetők ezt miért nem így látják? Lehet, hogy a ZUSA már megígérte nekik Nyugat-Ukrajnát?
kaffogó hebrencs
2022. május 21. 18:47
Helyes. Csak a halott azovos a jó azovos.
balbako_
2022. május 21. 18:34
A háború kitörésekor már Putyin megmondta az ukrán nácik bíróság előtt felelnek tetteikért. És lőn.
Julius68
2022. május 21. 18:02
Próbálják eltüntetni a náci jelképeket a testükről de nem megy könnyen. A magyar ballibsik érdekes, hogy csípik a neonácikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!