Orosz háborús bűnök háza nyílt Davosban az Orosz Ház helyén

2022. május 24. 07:11

Az orosz üzletemberek többé nem kívánatos személyek a gazdasági fórumon.

2022. május 24. 07:11
null

Az Euronews arról ír, hogy idén a Davos-i Világgazdasági Fórumon nem vesznek részt az orosz politikai vezetők és üzletemberek, az ukrajnai háború miatt ugyanis nem kívánatos személyek lettek. Az épület, mely korábban az „Orosz Háznak” adott otthont a rendezvény ideje alatt, most az „Orosz háborús bűnök házaként” azt mutatja be, mit tesz a háború a civilekkel.

Ha ez nem történne meg, nem beszélhetnénk igazságszolgáltatásról a Földön. Hosszú évtizedekig nem tudnánk megállítani azokat a szörnyűségeket, amiket az orosz megszállók tettek és tesznek még most is Ukrajna területén” – mondta a megnyitón Bucsa polgármestere, Anatolij Fedoruk.

Emlékeztettek:

korábban az Orosz Házban fényűző partikat adtak, kaviárt és vodkát szolgáltak fel

a Világgazdasági Fórum alkalmával, most azonban háborús bűnök és kegyetlenségek fotói függnek a falon, melyek elkövetésével az orosz hadsereget vádolják.

„Rengeteg tanúvallomást kapunk a polgárainktól, amiket a Stop Russian Aggression nevű chatbotunknak köszönhetően összegyűjtünk. Amikor felmerül a gyanú, hogy háborús bűnt követtek el, amelyet az igazságszolgáltatásnak ki kell vizsgálnia, azonnal továbbítjuk a bizonyítékokat az illetékes hatóságnak” – nyilatkozta Ludmilla Deniszova, ukrán emberi jogi biztos.

Az Orosz háborús bűnök házával Ukrajna szeretné felhívni a világ gazdasági elitjének figyelmét az ország katonai megsegítésének és újjáépítésének fontosságára, írják.

Kép forrása: Euronews-videó

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. május 24. 17:42
Micsoda egy képmutató bagázs ez. "ruszizmus" "korábban itt kaviárt ettek és vodkát ittak" - mondják undorral a fényűző svájci üdülőhelyen, Davosban a fényűző szállodákból az avatóra összegyűlő, Davosba pedig magánrepülőgépeken érkező résztvevők... phejjj, a legsötétebb kommunizmus propagandája tudott ilyeneket - például amikor lopott szemlőhegyi villákból, gazdagon terített asztalok mögül kulákoztak
Takagi
2022. május 24. 11:21
Ukrán náci is fog?
Teréz A Piréz
2022. május 24. 09:22
"Hogyan vaditsd el magadtól egyszerűen és hatékonyan az eddig még Putyin-ellenes oroszokat?" munkacímű kiállítást láthatjuk.
elfújta az ellenszél
2022. május 24. 09:09
Az 500 milliárd eurós ukrán igény mellé adnak egy kis érzelmi aláfestést, hátha így nagyobbra nyílnak majd a bukszák. Gyenyisza Szappanoperovkaja pedig nagyokat pislogva rebegi elcsukló hangon a mondandóját, ez a bevált módszer hogy több pénzt csaljon ki a kuncsaftoktól
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!