Akár ki is végezhetik az Azov-ezred tagjait

2022. május 31. 06:00

A „Donyecki Népköztársaság” igazságügyi minisztere szerint az Azov-ezred terrorszervezetnek tekinthető.

2022. május 31. 06:00
null

Akár halálbüntetéssel is sújthatják az ukrán Azov-ezred tagjait, akik Mariupol városában megadták magukat – közölte hétfőn Jurij Szirovatko, az önhatalmúlag kikiáltott donyecki „Donyecki Népköztársaság” igazságügyi minisztere. A Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva Szirovatko kijelentette, hogy a Moszkva által neonácinak nevezett Azov-ezred terrorszervezet, tagjaira,

Terrorszervezetnek tekintik őket

Mint mondta, a hadifoglyok a „Donyecki Népköztársaság” területén vannak, köztük a mariupoli Azovsztal acélművekben elfogott 2300 harcos is. Szirovatko hangsúlyozta, hogy az Azov-ezredet terrorszervezetnek tekintik, és

tagjai ellen bűntetőeljárást indítanak. 

A kijevi vezetés ismételten felajánlotta, hogy az Azovsztalban fogságba esetteket kicserélnék orosz hadifoglyokra. Moszkva ugyanakkor leszögezte, hogy az ukrán harcosokat bíróság elé állítják. 

Szombaton Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök is az Azovsztalban elfogottak szabadon engedését követelte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során.

(MTI)

Nyitókép:STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csillagrombolo
2022. május 31. 21:22
Azov megtöltött 130 tömegsírt 2014 óta szabadon ellenőrizetlen miliciaként, szóval törjön a pálca!
Fenrir
2022. május 31. 15:22
De most akkor kiderült, hogy hány külföldi volt ott, meg hogy milyen magas szintekről képviseltették magukat? Tehát egyszerű zsoldosok voltak, vagy profi tanácsadók?
Aranykor
2022. május 31. 11:51
Mindeközben egy újabb azovos csapat vette át Harkiv irányítását. Vannak elemzők, akik szerint akár 100-150 ezer tagja is lehet az "Azovi-ezrednek". Az évek alatt szép csendben hatalmas katonai mozgalommá nőtte ki magát. A zaporizsjai vezérük nyilatkozott az olasz La Corriera della Sera lapnak, hogy csak az ő vezetése alá tartoznak kb. ezren. Azt nem árulta el, hogy összesen hányan vannak az azovosok, csak annyit, minden fronton harcolnak a csapataik. Egy másik azovos meg La Repubblica lapnak az mondta, hogy ő az Azov egyik toborzója, és közvetlenül Biletszkijnek felel, az alapítónak. Egy olasz írás szerint az amcsik elkezdték az utóbbi években a nacionalista alakulatokat felturbózni, mert a hagyományos katonákban nem volt elég harci motiváció az oroszok ellen.
balbako_
2022. május 31. 11:46
Nem találnak olyan biztosítót, amelyik életbiztosítást kötne velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!