„Agymosottak”, „rasszisták”, „bátrabbak, mint a balos picsák” – így fogadták a brit kommentelők a szombati pfújolást

2022. június 05. 16:49

Sok kommentelő szerint megérdemelték az angol játékosok a pfújolást a szombati meccsen, de mások szerint aggasztó az iskolások reakciója. Brit lapok kommentjeiből szemezgettünk.

2022. június 05. 16:49
null

Szombat este Angliában is felháborodást keltett, hogy a magyar–angol labdarúgó mérkőzésen a magyar szurkolók kifütyülték a szélsőbaloldali Black Lives Matter-mozgalom előtt tisztelegve letérdelő angol játékosokat. Bár II. Erzsébet királynő platinajubileuma, illetve az ennek alkalmából tartott koncert egy gyors lapszemle alapján sokkal jobban lekötötte a briteket, mint a mérkőzés – ami nem is csoda, hiszen az egyiken volt egy közös szkeccsjelenete a királynőnek és Paddington macinak, a másikon meg csak a gyengén játszó angol csapat küzdelmét lehetett követni –, azért a Twitteren így is kisebb shitstorm tört ki a térdelés és a fújolás miatt.

Gareth Southgate-nek váltania kellett volna egy pár szót azokkal a neveletlen magyar iskolásokkal! El kellett volna magyaráznia nekik, hogy

és sok bátor országgal ellentétben nem merünk nem letérdelni” – vélekedett a The Telegraph egyik olvasója.

„Elég ebből a térdelős értelmetlenségből!” – írja a Telegraph egyik olvasója.
„Elég ebből a térdelős értelmetlenségből!” – írja a Telegraph egyik olvasója.

Sokan voltak, akik egyetértettek vele: „Szép munka, magyar gyerekek.

– írta egy másik kommentelő.

„Teljesen értelmetlen a térdelés, miért csináljuk még egyáltalán?”
„Teljesen értelmetlen a térdelés, miért csináljuk még egyáltalán?”

Egy másik olvasó szerint viszont el kell tiltani a magyarokat a nemzetközi focitól: „Ezt csak úgy lehet megállítani, ha nagyon hosszú időre kitiltjuk Magyarországot a nemzetközi versenyekről. Kétszer is meggondolnák [a fütyülést], ha tudnák, hogy néhány évtizedig utána nem játszhatnának” – írta.

A BBC Sport olvasói inkább Gareth Southgate edzői teljesítményével voltak elégedetlenek, de egy szemfüles kommentelő azért megjegyezte, hogy ennél sokkal nagyobb probléma volt a magyar gyerekek fütyülése. „Ami sokkal aggasztóbb, az a negyvenezer iskolás, aki lehurrogott minket, amiért letérdeltünk.

– írta.

„Aggasztó”
„Aggasztó”

Egy másik olvasójuk azt írta: „Őszintén szólva számítottam erre. A gyerekek gyakran utánozzák szüleik magatartását. Ezt a meccset zárt kapuk mögött kellett volna játszani, ahogy eredetileg is tervezték.”

Egy harmadik felhasználó szerint a magyar szurkolók egyébként is rasszisták.

„Várható volt”
„Várható volt”
„Rasszisták”
„Rasszisták”

Hasonló hangulat uralkodik a baloldali Guardian kommentszekciójában is. Az egyik kommentelő szerint Southgate-nek igazán nem kellett volna meglepődnie a pfújoláson.

– vélekedett. Egy másik felhasználó úgy véli, hogy Orbán Viktor átmosta a magyarok agyát, ezért lehet, hogy hazánk nem a legideálisabb hely a tolerancia szempontjából.

„Agymosottak”
„Agymosottak”

Egy másik Guardian-bejegyzés alatt több volt a megértés a magyar reakcióval szemben. „Talán azért [pfújoltak], mert egy focimeccset akartak nézni. Sportot. Tömegszórakoztatást. Amivel megfeledkezhetnek a világ működéséről és a problémákról… de nem, nekünk mindenképpen jóemberkednünk kell, hogy pontosan semmit sem oldjunk meg vele. Semmi értelme” – írta az egyik felhasználó.

Kikapott Anglia? Ideje kijátszani a rasszizmuskártyát” – jegyezte meg egy másik hozzászóló.

„Csak egy PR-kampány, mint az Ukrajnának nyújtott támogatás”
„Csak egy PR-kampány, mint az Ukrajnának nyújtott támogatás”

Fotó: AFP/ROBERT SZANISZLO 

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. november 22. 09:15
Nem baj, de az angolok csak buzikkal fognak tudni télen fűteni (azt is jó drágán), Magyarország marad inkább az orosz gáznál! ;) :D Én büszke lennék kimondottan arra, ha egy angol azt mondaná rám, hogy rasszista, mert még mindig jobb, mint hülyének lenni! :D
yes_we_can
2022. június 07. 00:00
https://www.youtube.com/watch?v=VCozLJbAPMQ
horizooli
2022. június 06. 16:55
Kiváncsi lennék,ha létre hoznánk a "bleklávmuter" mintájára egy " vájtlávmutert" és minden sportrendezvényünk előtt mi is térdepelgetnénk,akkor mi lenne a reakció? Vagy fehér bűnöző még nem halt meg rendőri intézkedésnek ellenállva? Amúgy kik ezek,akik egy világot meghülyítve rákényszerítenének az abnormalitásaikra?!
Dr Bubo
2022. június 06. 15:47
A magyarok nem tartottak rabszolgákat és nem vettek részt a rabszolga-kereskedésben. Sőt a törökök hurcoltak el rengeteg magyart, a fiúkból janicsárt neveltek. Ezek után csak Isten előtt térdelünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!