Művészeti alkotás miatt tüntettek muszlimok Angliában (VIDEÓ)

2022. június 05. 15:31

A Lady of Heaven című, Mohamed próféta lányáról szóló alkotás verte ki a biztosítékot Blackburnben.

2022. június 05. 15:31
null

Mintegy 25 szunnita muszlim tüntetett az Egyesült Királyságban, Blackburn városában a hétvégén, amiért az egyik helyi filmszínház le akart vetíteni egy Mohamed próféta leányát ábrázoló filmet, amely a bírálói szerint „szélsőséges síita perspektívából” ábrázolja Fatimát – adta hírül  a Breitbart című amerikai lap hírportálja.

Az Eli King által 2021-ben rendezett, Lady of Heaven (A Mennyország úrnője) című filmet – amelynek forgatókönyvét a keményvonalasnak tartott, az iráni rendszerrel is szembenálló kuvaiti síita vallástudós, Jászir al-Habíb írta – egyébként Iránban betiltották. Sokan már korábban aggodalmuknak adtak hangot, hogy

a film feszültséget kelthet a szunnita és a síita muszlimok között.

A tüntetés egyik szervezője a sajtónak elmondta: a blackburni mozi a tiltakozás nyomán levette a filmet a kínálatáról, a filmszínház vezetősége azonban ezt nem erősítette meg.    

A brit Lancashire Telegraph című helyi lap jelentése szerint több brit településen rendeztek tüntetést a film bemutatása ellen. A filmet – a brit The Guardian című lap információi szerint – több muszlim országban is betiltották. A filmet egyebek között azért is bírálatok is érték, mert a negatív szerepeket mind feketebőrű színészekre osztották.

Nézze meg a film előzetesét!

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
difluss
2022. június 06. 09:43
Végignéztem a tüntetésről szóló felvétel 15 percét, és bár bírom kellő mértékben az angol nyelvet, elég nehéz volt kihámoznom a lényeget. Szegény úriember a faék egyszerűségével bír, így a hallgatóságától sem várható el több. El nem tudom képzelni, hogy ilyen emberek hatékonyan üzemeltessenek egy fejlett civilizációt, mint az angol. Megragadtam a szög és kalapács szintjén, ez kielégíti őket. Csak az agresszió maradt.
bogyo1
2022. június 06. 08:03
Na, beltenyészett angol majmok, ezzel foglalkozzatok, ne a mi gyerekeinkel, akik kifütyültek benneteket!
Ninini
2022. június 06. 05:38
Szent állat szent növényt... Igazából megérdemli Anglia. Is.
belepofazunkmindenbe
2022. június 06. 00:54
Mondja ma nekem meg valaki ...ki hivta a muszlimokat europaba,angliaba,ha nem tetszik menjenek haza ott nem kell aklimatizalodni,mert az ö balhejuk.Szoval ki hivta öket mert en nem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!