Hárman haltak meg a koppenhágai lövöldözésben

2022. július 04. 06:33

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves férfi.

2022. július 04. 06:33
null

A 444 arról ír, hogy három áldozata van a koppenhágai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek, közölte a dán rendőrség.

A halottak közt van egy negyvenes éveiben járó férfi és két fiatal,

akikről egyelőre nem árultak el több részletet. Három embert súlyos sérülésekkel szállította kórházba. Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán férfi, aki már korábban is ismert volt a rendőrség számára, de mint a nyomozás vezetője mondta, csak érintőlegesen, írják. Hozzátették:

Vasárnap délután 5 óra 48 perckor sikerült elfogniuk, fegyvert és lőszert is találtak nála.

A rendőrség nagy erőkkel lesz kint a koppenhágai utcákon, írja a lap, amíg teljes biztonsággal ki nem jelenthetik, hogy magányos elkövetőről van szó. A rendőrség szerint korai az indítékokról beszélni, és egyelőre annak sincs jele, hogy rasszista meggyőződése motiválta volna a tettest, de a rendőrfőnök szerint ez még változhat. Az egyik szemtanú éppen egy ruhaboltban volt a családjával, amikor három vagy négy lövést hallott. Többen elmondták, hogy ezek után százával rohantak az emberek a kijáratok felé. A Field bevásárlóközpontban 135 üzlet, kávézó és étterem található, közvetlenül a metróállomás mellett, ami összeköti a belvárost a reptérrel, hangsúlyozzák.

„Dániát kegyetlen támadás rázta meg vasárnap este. Többen meghaltak. Még többen megsérültek. Ártatlan családok, akik bevásárolni vagy vacsorázni mentek. Gyerekek, kamaszok, felnőttek.

Arra kérem a dánokat, hogy tartsunk össze, és támogassuk egymást ebben a nehéz időben” – mondta késő este Merre Frederiksen miniszterelnök. Egységre hívott fel a királyi család is.

Kép forrása: MTI/EPA/Ritzau/Olafur Steinar Gestsson

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csányi Gyuri
2022. július 04. 10:11
Az áldozatok: egy 17 éves dán lány és egy 17 éves dán fiú, valamint egy 47 éves Dániában elő orosz férfi. Kórházba került egy 40 és egy 19 éves dán nő, valamint egy 50 éves férfi és egy 16 éves lány. Utóbbiak svéd állampolgárok. Mindegyikük állapota súlyos, de stabil. Az elkövető a pszichiátrián már ismert személy, aki már korábban töltött fel magáról videókat az internetre (https://nyheder.tv2.dk/krimi/2022-07-04-det-ved-vi-nu-om-gerningsmanden). Már akkor le kellet volna tartóztatni.
UzBence
2022. július 04. 09:32
Erdekes egyre szaporodnak a fegyveres tamadasok... Vajon honnan szarmaznak a fegyverek?
pepita
2022. július 04. 09:26
Azért az vicces, hogy gúnyolódunk a Dán helyzeten. Pedig nem ártana tükörbe nézni. Itthon hasonló a helyzet, csak nem akarunk róla tudomást venni. Mi is van a két fiatalt halálra szurkáló cigánnyal?? Vagy az érdi,és enyingi cigány bűnözéssel ? Kozma gyilkosság-gyilkosaival, a vidéki rablásokkal, gyilkosságokkal??
Daily
2022. július 04. 09:11
Pedig az európai országokban nincs is szabad fegyvertartás mint Amerikában mégis lövöldöznek kb. ugyanúgy, mint Amerikában. Akkor miért is vennék el az amerikaiaktól a fegyvereket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!