Ukrajna legalizálhatja az azonos neműek házasságát a háború alatt

2022. július 13. 09:39

A homoszexualitás ugyan nem illegális Ukrajnában, de az azonos neműek kapcsolata attól még „nem ajánlott”.

2022. július 13. 09:39
null

Ukrajnában nemrég elindítottak egy petíciót az azonos neműek házasságának legalizálásáért, amely petíció elég aláírást gyűjtött össze ahhoz, hogy az elnök megfontolja az ötletet – olvasható a BBC cikkében. Azt írják: a petíciót több mint 28 ezren írták alá, tehát

Volodimir Zelenszkijnek tíz napja van válaszolni rá.

A homoszexualitás ugyan nem illegális Ukrajnában, de az azonos neműek kapcsolata attól még „nem ajánlott”. Ez több problémát is okozott az LMBTQ-csoport tagjainak például a hadsereghez való csatlakozáskor. 

A petíció egy „fontos momentum”

Például az ukrajnai törvények értelmében, ha egy azonos nemű pár egyik tagja elhalálozik, a partnerük nem viheti el vagy nem temetheti el a testet. 

– írja az online petíció. Egy LMBTQ-szervezet úgy nyilatkozott a petícióról, hogy „fontos momentum” a közösség tagjainak a számára. „Fontos, hogy az LMBTQ-közösség tagjainak is joga legyen látni a partnerét vagy elvinni a halottasházba, valamint kompenzációt igényelni, ha szükséges” – közölte a Kijevi Pride kommunikációs menedzsere, Oksana Solonska a BBC-vel.

Kép forrása: MTI/PAP/Jakub Kaminski

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2022. július 15. 11:46
Ej, ha erre előbb rájöttek volna és meglépik, már rég minden problémájuk megoldódott volna.
kaffogó hebrencs
2022. július 13. 22:15
Végre! Mindegy, hány ukrán hal meg a fronton, csak az LMBT emberek jogai ne sérüljenek! Szeretünk, Zselé!
darling
2022. július 13. 21:23
De szép program! És halaszthatatlan is, persze! A világ bu---jai és az EU (no meg a Soros-fiú) se bírja ki a háború végéig! Hiába, egy nemes ügy nem tűr halasztást! Az külön szép, h aktualizálták is a dolgot, ld. halottas házi búcsú....benne lesz a törvényben... Reméljük, szivárványos bugyit és egyéb nélkülözhetetlen kellékeket is szállítanak a frontra, nehogy hiányt lássanak "harcos" ifjak, csatában a hazáért!
Dezsőke
2022. július 13. 20:35
ez most qrwa fontos ügy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!