Die Presse: Az EU nélkül Magyarországon teljes diktatúra lenne

2022. július 25. 08:25

„Az egyetlen ok, amiért az ország megfelel a demokratikus minimumkövetelményeknek, az az uniós tagság” – véli Mario Holzner.

2022. július 25. 08:25
null

A Die Presse interjút közölt Mario Holznerrel, a WIIW (Wiener Institut für Internationale Wirtschaftsvergleiche) igazgatójával, aki kitért Magyarországra is. Szerinte meg kell változtatni az EU külpolitikájának szabályait, hogy az egyes országok „ne blokkolhassanak” mindent. „Az emberek mindig azt kérdezik, hogy bölcs dolog volt-e Lengyelországot és Magyarországot, vagy Bulgáriát és Romániát bevonni az Unióba. Mi lenne az alternatíva? Hogyan néznének ki ezek az országok ma, ha nem csatlakoztak volna az Unióhoz? Véleményem szerint Magyarország teljes diktatúra lenne” – mondta Holzner.

Hozzátette:

Az Unió politikai projekt volt, és az is marad. A gazdaságot a politikai projekt sikerének érdekében kell felhasználni.”

Kép forrása: wiiw.ac.at

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 26. 12:31
ez a mindenek felett létező hatalmas gépztet miért fél egy ilyen kicsi országtól?
madar299
2022. július 25. 21:58
Ha a Magyar vagyon c.c. 40 000 Milliárd Ft-ját nem loptátok volna el a 90-es években /privatizáció/ ingyen, akkor most mi írnánk elő nektek a demokráciát, sajnos rabszolga sorsa juttattatok , most pedig még " imakönyvet " is Ti akartok nekünk adni.
Tibor.
2022. július 25. 19:27
Micsoda? "demokratikus minimumkövetelményeknek" Hoppá. Akkor most mégsem diktatúra?
drrc
2022. július 25. 18:16
Szereplési mániás 'sten barma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!